FeaturedKIBRIS

Kuir Kıbrıs Derneği ‘Dayanışma Hattı’ eğitimini gerçekleştirdi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından KAOS GL işbirliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine, takipçilerine ve Kuir Kıbrıs psikologlar ağına yönelik düzenlediği ilk Dayanışma Hattı Eğitimi dün İnsan Hakları Evi’nde gerçekleşti.

Dayanışma Hattı Eğitimi, Göteborg Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı ve Sosyal Hizmet  Bölümünde öğretim görevlisi olan Hans Knutagård tarafından gerçekleşti.

Egitime, Mahmoud Azzam’ın da teorik bilgileri ve fasilitatörlüğü ile katkı koyduğu kaydedildi. 10 kişinin katılımını hedefleyen eğitim, 23 kişinin katılımı ile başarılı bir şekilde  gerçekleşti. Eğitime, Kuir Kıbrıs Dayanışma hattı gönüllüleri, Kuir Kıbrıs Psikologları ağı üyeleri ve sosyal hizmet uzmanları gönüllüleri katıldı.

Eğitimin ilk yarısında, şiddetin çeşitleri konusunda teorik bilgiler ve örnekler aktarıldı. Knutagård,  ayni zamanda belirtilen konularla ilgili Dayanışma Hattı spesifiğinde yapılması gerekenlerin neler  olduğuna dair bilgiler aktardı.Öğleden sonra gerçekleşen eğitimin ikinci yarısında ise, seks işçiliği  ve LGBTİ+, tecavüz, ve LGBTİ+lara karşı cinsel şiddet alanlarında teorik bilgiler ve örnekler  aktarıldı.

Eğitim, Hans Knutagård ve Mahmoud Azzam tarafından anlatılan teorik bilgiler,  hazırlanan vakalar üzerinde grup çalışmaları yapılarak devam etti. Eğitim, dayanışma  hattında doğrudan hizmet vereceklere ve hattın doğru kullanılması ve doğru yönlendirilmelerin  zamanında yapılabilmesi adına faydalı oldu. Dayanışma Hattı Eğitimi, katılımcılara  sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

(Voice of the Island – Kuir)


Benzer Haberler

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber