FeaturedKIBRIS

Küçük ve Nestoros #UniteCyprusNow eylemine katılacak

#UniteCyprusNow inisiyatifinin 19 Haziran 2017 Pazartesi günkü 24. Lokmacı eylemine Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük ve Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros da katılacak, bu çok hassas ve insani konuda birer konuşma yapacaklardır.

Kayıp Şahıslar Komitesi, 1963-1964 yıllarındaki toplumlararası çatışmalar ve 1974 olaylarında kayıp olarak listelenen 2001 kişinin (502 Kıbrıslı Türk ve 1,493 Kıbrıslı Rum) gömü yerlerinden çıkarılması, kimliklerinin belirlenmesi ve ailelerine iade edilmesi amacı ile kurulmuştur.

#UniteCyprusNow, hafta içi her gün saat 19:00-20:00 arası Lokmacı ara bölgedeki Barış ve Birleşik Kıbrıs eylemlerine devam etmekte, liderlere uzun zamandır beklenen çözüme ulaşmak için çabalarına devam etme çağrısı yapmaktadır.

Ara bölgedeki eylemlerimiz, adanın insanlarını birleştiren müzik, dans ve şiirler içermektedir. Katılımcılar arasında, her iki taraftan göçmenler, kayıp şahıs yakınları, ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunma arzusundaki Kıbrıslılar vardır.

Bu konu ve eylemlerimiz ile ilgili daha çok bilgi edinmek için bize katılın. Kıbrıs’ın insanlarının bir araya gelerek kaderlerini belirleme zamanı gelmiştir.


Benzer Haberler

Hristodulidis, Ursula von der Leyen’le birlikte Lübnan’a gitti

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk – Kaplıca anayolundaki kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber