FeaturedKIBRIS

Küba’ya destek çağrısında bulundular

Tünay MERTEKCİ

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Kıbrıs’ın kuzeyinden ve güneyinden 55 kişi Belçika’daki Avrupa Birliği Parlamentosu’nda gerçekleştirilen “Küba’da Amerikan ambargosunun kaldırılması” konulu toplantı ve söyleyişe katıldı.

55 Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk ilk olarak AKEL Avrupa Parlamentosu milletvekilleriyle bir araya geldi. Milletvekillerinin, yaşanan gelişmeler ve neler yaptıklarıyla ilgili Kıbrıslıları bilgilendirmesinin ardından sorulara geçildi. Daha sonra Brüksel ziyaretinin asıl amacı olan “Küba’da Amerikan ambargosuna son, Küba ile Dayanışma” toplantısına geçildi. Avrupa Parlamentosu toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak Avrupa Parlamentosu’ndaki Birleşik Avrupa Solu/Kuzey Yeşil Sol (GUE/NGL) Konfederal Grubu Lideri Gambi Zimmer, Avrupa Birliği Küba Büyükelçisi Coicochea Estenoz, Küba’dan bazı milletvekilleri, AKEL Avrupa Parlamentosu milletvekili Neoklis Silikiotis ve Avrupa Birliği’nden Küba ile dayanışma için bulunan bazı temsilciler yer aldı.

“60 yıllık abluka sona ermeli”

Avrupa Parlamentosu’ndaki Birleşik Avrupa Solu/Kuzey Yeşil Sol (GUE/NGL) Konfederal Grubu lideri Gambi Zimmer kendilerinin, ABD’nin Küba’da 60 yıl boyunca uyguladığı ablukaya son verme çabalarına değinirken, aynı zamanda AB Üye Devletleri’nin hükümetlerine uygulanan politikalardan da kaçınılması gerektiğini söyledi.

Küba’nın AB Büyükelçisi N. Coicochea konuşmasında, GUE / NGL Grubuna etkinlik için, aynı zamanda ambargoyu sona erdirmek için devam eden mücadelesinden dolayı teşekkür etti. Konuşmacıların konuyla ilgili söylediklerinin ardından toplantı Küba’ya yönelik destek sloganlarının ardından sona erdi. Toplantının sona ermesiyle birlikte katılımcılar kendi arasında görüş alış verişinde bulundu. Kıbrıslı gençlerin sloganlar eşliğinde üzerinde Che’nin bulunduğu bayrağı açmasından ve anı fotoğrafı çekildikten sonra kalabalık salondan dışarıya çıktı.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber