FeaturedKIBRIS

KTÖS’ten Özyiğit’e son yaşanan olayla ilgili sorular

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil “Son yaşanan bu olayda, işin arkasında Türkiye Elçiliği’nin olduğunu gazetecimizi şikayet eden söz konusu şahsın TC Elçiliği’nin kontrolünde adamızın kuzeyinde öğretmen olmasından anlıyoruz.” diyerek Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’e sorular sordu.

Açıklama şu şekilde:

“Kişilik haklarına saldırı” gerekçesi ile bir gazetecinin tutuklanmasının sorumlusu Suudi kültürünü din diye Kıbrıs Türk toplumuna yutturmaya çalışan yobazları ülkemize sokan TC makamları ile onlara çanak tutan işbirlikçi politikacılardır.

Son yaşanan bu olayda, işin arkasında Türkiye Elçiliği’nin olduğunu gazetecimizi şikayet eden söz konusu şahsın TC Elçiliği’nin kontrolünde adamızın kuzeyinde öğretmen olmasından anlıyoruz.

Burada şu soruları sormakta yarar görüyoruz:
– Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini vermekle ilgili ülkemizde bulunan bu öğretmenin ailesini kara çarşafa büründürmesi “milli eğitimin çağdaşlık ilkesinin” açıkça ihlali değil mi?

– “Atatürkçülüğü ve çağdaşlığı” dilinden düşürmeyen Eğitim Bakanı Sn. Cemal Özyiğit Suudi kültürünü adamızın kuzeyinde yaymakla görevli kara çarşaf sevdalısı bu şahıs hakkında hangi adımları atmayı düşünmektedir?

– Adamızın kuzeyinde binlerce işsiz öğretmen varken Suudi kültürünü din diye Kıbrıs Türk toplumuna yutturmayı benimsemiş TC Elçiliği’nin kara çarşafı seven misyonerlerini okullarımızda öğretmen diye tutmaya Eğitim Bakanlığı neden müsaade etmektedir?

– Eğitim Bakanı Sn. Cemal Özyiğit kara çarşaf meraklısı bu öğretmenlerin maaşlarını hala daha Euro para biriminden ödemeye devam edecek misiniz?

– Sn. Cemal Özyiğit kara çarşaf meraklısı bu öğretmen hakkında daha önce yapıldığı iddia edilen şikayetleri neden hasıraltı ettiniz?

– TC’nin telkinleri ve Başbakan Sn. Tufan Erhürman’ın özel gayretleri ile geçirilen uyduruk yasalarla aydınları, gazetecileri gözaltına almak haklarında davalar açmak TC’deki faşist yönetime hizmet değil mi?

Konu ile ilgili olarak Eğitim Bakanı Sn. Cemal Özyiğit’i okullarımızda Suudi misyonerliği yapan yobazları derhal görevden almaya, dörtlü hükümeti de TC’nin kuklası olmaktan vazgeçmeye davet ederiz.”


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber