FeaturedKIBRIS

KTÖS’ten öğretmenlere yönelik seminer

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim öğretmenlerine yönelik eğitim semineri düzenliyor.

KTÖS’den verilen bilgiye göre, 29-30 Mart tarihlerinde yer alacak eğitimlerin ilk günü, Lefkoşa KTÖS lokalinde üç saatlik seminer şeklinde gerçekleştirilecek. Eğitimin ikinci günü ise Mağusa Gelişim Akademisi’nde atölye çalışması şeklinde olacak.

KTÖS, eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi için alternatif öneriler ortaya koyarken, eğitim-öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi adına hizmet içi kurslar organize ettiğini ifade ederek, “Eğitim Bakanlığı’na 40 sayfalık öneri sunmamıza rağmen özel eğitim, rehberlik hizmetleri, oryantasyon sınıfları, yabancı öğrencilere Türkçe öğretimi, aile eğitimi, çocuk hakları, öğrenci sayıları, okullara bütçe, okul güvenliği ve benzeri konularda bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen halen somut adım atılmamıştır” eleştirisinde bulundu.

KTÖS, bir ihtiyaç olan; “sınıf içi davranış problemleri” ve “öğrenme güçlüğü” konusunda sorumluluk alarak, ilkokul, okulöncesi ve özel eğitim öğretmenlerine yönelik eğitim semineri düzenleyeceğini belirterek, eğitimci Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar ve eğitimci Yrd. Doç. Dr. Gül Kahveci’nin vereceği eğitimlerde temel hedefin; sınıf ortamlarında öğretmenlerin eğitim-öğretim adına karşı karşıya kalabileceği sorunlara çözüm önerilerini ortaya koymak olduğunu belirtti.

Sendika, ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceğini de bildirdi.

Seminer programını görmek için tıklayın

(TAK)


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber