FeaturedKIBRIS

KTÖS ve KTOEÖS toplu taşımacıların eylemine destek belirtti

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS),  toplu taşımacıların eylemine destek belirtti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı tarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

“Tayyip Erdoğan ve AKP zihniyetinin Türkiye Cumhuriyeti Devletini yanlış yönetmelerinin sonucunun bedelini Kıbrıslı Türkler siyasi ve ekonomik olarak çok ağır ödemektedir. 

Adamızın kuzeyinde her gün iğneden ipliğe tüm mal ve hizmetlere zam gelmesinin, maaş ve ücretlerin eriyerek alım gücünün düşmesinin temel nedeni, Türkiye ekonomisine bağımlılık ve Türk Lirası kullanımıdır. Geçen hafta akaryakıta yapılan zamlarla birlikte, okul taşımacılığının durması ve okullara öğrencilerin gidememesine kadar varan sürecin temel nedeni de Türkiye’ye bağımlılıktır. Başımıza oturttukları kukla yöneticiler kendi toplumuna sırtını çevirmiş durumdadır ve  ekonomik sorunların çözümü atanmış siyasilerle mümkün değildir. Maliye Bakanlığı’nın borçlanmasını engelleyen TC makamları bu kukla hükümeti parmağında oynatmaktadır. 

Her fırsatta çocukların “eğitim hakkı” diye bağırıp çağıranlar, akaryakıta gelen zamlar yüzünden yaşananlar konusunda sessizliğe bürünmüşlerdir. Otobüsüne yakıt koyamayacak duruma gelmiş şoförlerin ve bu konuda eylem yapan KAR-İŞ’in haklı eylemini desteklerken, Kıbrıs Türk toplumunu Ocak ayındaki seçimde vaatlerle kandıran kukla hükümetin konu ile ilgili hangi çözümü üreteceğini merakla beklemekteyiz. “


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK