FeaturedKIBRIS

KTÖS ve Kıbrıs Akademi on-line eğitime başlıyor

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş yazılı açıklama yaparak corona tedbirleri kapsamında Kıbrıs Akademi işbirliğinde on-line eğitime başlayacağını açıkladı.

Açıklamada, bu sürece gönüllü olarak katkı koymak isteyen öğretmenlerin ve sivil toplum gönüllülerinin (özel eğitim/rehberlik/eğitsel etkinlik/yabancı dil desteği vb.) www.ktos.org veya www.kibrisakademi.com’dan başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

Covid_19 salgınını önleme adına, öğrencilerimiz, ailelerimiz ve öğretmenlerimiz duyarlı bir şekilde evde kalarak mücadeleye destek olmaktadır.

Öğretmenlerimiz aileler ve öğrencileri ile farklı dijital platformlarda buluşarak eğitim/öğretim faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Bu süreç içerisinde sendikamız, Kıbrıs Akademi ile işbirliğinde online uzaktan eğitim anlayışı ile öğretmenlerimize, ailelerimize ve öğrencilerimize farklı bir alternatif eğitim süreci oluşturacaktır. 

Her Çocuğa Ulaşmak İstiyoruz

İlköğretimdeki tüm derslerin uzaktan eğitim yöntemleri evlere konuk olacağı bu süreçte, hedefimiz çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve ailelerimize dijital farklı bir bakış perspektifi sunmaktır. Uzaktan eğitimi tasarlarken salt bir bilgi akışını değil, süreklilik arz eden, öğrenmeyi eğlenceli kılan, yarışmacı anlayışı bir kenara koyan ve her çocuğa eşit yaklaşan bir misyon üstlenmiş bulunmaktayız. 

Sivil Toplumla İşbirliği Talebi

Uzaktan eğitim-öğretim sürecinin kapsayıcı ve eşitlik ilkesi temelinde olması hedefiyle çıktığımız bu yolda özel gereksinimli bireylerin eğitimi, yabancı öğrencilerin eğitim süreçlerine katılımı, öğretmen eğitimi ve rehberlik hizmetleri için sivil toplum örgütlerinden sürdürülebilir işbirliği talep etmekteyiz.

Bu sürece gönüllü olarak katkı koymak isteyen üyelerimiz ve sivil toplum gönüllüleri (özel eğitim/rehberlik/eğitsel etkinlik/yabancı dil desteği vb.) www.ktos.org veya www.kibrisakademi.com’dan başvuru yapabilirler. Her iki sitemizde de ön bilgi, örnek videolar ve başvuru forumları mevcuttur. 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber