FeaturedKIBRIS

KTÖS: El-Sen çalışanları eylemlerinde sonuna kadar haklıdır

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yapmış olduğu yazılı açıklamada El-Sen’in dün yapmış olduğu eylemde haklı olduklarını vurguladı.

KTÖS’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“Adamızın kuzeyini kolonileştirmek için 1974 yılından beri yoğun bir şekilde uğraş veren Türkiye yetkilileri, Kıbrıs Türk toplumunun kalan son üretim araçlarından biri olan elektriği de elimizden alarak kendi yandaşlarına peşkeş çekmek için uyguladığı bağımlılık siyasetini devam ettirmektedirler.

TC’li şirket AKSA’nın ürettiği alım garantili elektriği halka ödettiren hükümet, pahalılığın önüne geçmek için adım atamamaktadır. Elektrik Kurumu AKSA’ya bağımlılık nedeni ile yeni yatırım yapamamakta ve siyasetçiler üzerinde TC yetkililerinin baskısı yüzünden halka pahalı elektrik kullandırılmaya devam edilmektedir.

Halkın parası ile AKSA zengin edilirken, her nedense bazı siyasetçiler, AKSA’nın sözcülüğünü yapmaktadırlar.  Türkiye ile uluslararası bir kablo ile bağlantı yapmak, Kıbrıs’ın kuzeyinin işgal bölgesi olarak kabul edilmesi nedeni ile mümkün değildir. Ayrıca başka bir uluslararası sisteme bağlantı olmadan güneş ve rüzgar enerji sistemlerinin artırılması da mümkün değildir. Bu gerçekler ortada iken, cehalet düzeyindeki siyasetçi açıklamalarının esas nedeni AKP’ye yağ çekmek, özel şirketlere olan diyet borcunu ödemek ve koloniciliğe hizmet etmektir. Kıbrıs Türk toplumunun bu cendereden kurtulabilmesi, ucuz sürekli elektrik alabilmesi ve AKSA’ya bağımlılığın ortadan kaldırılması için eyleme giden El-Sen çalışanları bu eylemlerinde sonuna kadar haklıdırlar.

Verilen mücadele toplumsaldır ve Kıbrıs’ın kuzeyini bağımlı hale getirip Kıbrıs Türk toplumunu üretimden koparmaya çalışanlara karşı verilen bir mücadeledir.

AKP işbirlikçisi kukla UBP-HP hükümetinin talimat alarak grevi yasaklaması ise hükümetin toplumun çıkarlarına değil, AKP’nin çıkarlarına hizmet ettiğini açıkça ortaya koymuştur. Bilinmelidir ki, El-Sen’in üyeleri yalnız değildir ve bu mücadele Kıbrıs Türk toplumunun koloniciliğe karşı varlık mücadelesidir.”

(Voice of the Island – KTÖS)


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber