FeaturedKIBRIS

KTÖS, Çavuşoğlu’nun iddialarını kanıtlamasını istedi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), dün basında yer alan “Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun öğretmen sendikalarıyla Yüksek Mahkeme Mukayyitliğinin iş birliği içerisinde kendisine komplo tezgahladığını iddia ettiği” yönündeki haberle ilgili açıklama yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş yazılı açıklamasında, Çavuşoğlu’nun iddialarını kanıtlamasını istedi ve “Nazım Bey iddialarını kanıtlayamıyorsa, bugünden itibaren ne Eğitim Bakanlığı’nda ne de kabinede yer almalıdır” dedi.

Yasa yapıcıların mahkemeleri hedef almadan önce daha dikkatli olmaları ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun davranmaları gerektiğini vurgulayan Maviş, bir bakanın böylesine ciddi suçlamalar yapmasının, ülkenin hem eğitim sistemine hem de yargı sistemine duyulan güveni sarstığını kaydetti. Maviş, Çavuşoğlu’ndan ortaya attığı komplo iddialarıyla ilgili şeffaflık ve açıklık talep etti.

“İddiaların ciddiyeti göz önüne alındığında, hükümet bu konuda bir açıklama yapmalı ve herhangi bir kanıt varsa kamuoyuyla paylaşmalıdır” diyen Maviş, bu yapılmazsa, hükümetin yargıya müdahale etmeye çalıştığı, mahkemeleri baskı altına alarak bağımsız yargı yerine Adalet Bakanlığı kurulmasını savunduğu yönünde şüphelerin ayyuka çıkacağını belirtti.


Benzer Haberler

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT