FeaturedKIBRIS

Ktoris “Kıbrıslı Türklerin polise şikayetten çekinmesi kaygı duyulması gereken bir şey”


İki Toplumlu Kültürel Miras Komitesi Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Sotos Ktoris, pazar günü gezmeye gittikleri Trodos dönüşünde bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğrayan ve 3’ü yaralanan 8 Kıbrıslı Türk gencin Rum polisine şikayette bulunmaktan çekinmesinin, “çok kaygı duyulması gereken bir şey” olduğunu söyledi .

Politis gazetesine göre Sotos Ktoris, “8 Kıbrıslı Türk, adil muamele görmeyeceklerini düşünerek, Kıbrıs makamlarına şikayette bulunmak istemedi. Çünkü bunu yaparlarsa, ne zaman Güney’e gitseler negatif ayrımcılıkla karşılaşacaklarına inanıyorlar. Kıbrıslı Türkler arasında bu algının sağlamlaşması bizi çok kaygılandırmalıdır” ifadelerini kullandı.
POLİS BASIN SÖZCÜSÜ “ POLİSE HERHANGİ BİR ŞİKAYET ULAŞMADI”
Saldırı haberini Kıbrıs Türk basınından aktaran gazeteye göre,Kıbrıs Rum Polisi Basın Sözcüsü Hristos Andreu, Trodos yakınlarındaki olayla ilgili polise ulaşan hiçbir şikayet olmadığını söyledi. Sözcü, olayın Kıbrıs Türk basınına yansımasının ardından o gün o bölgede olan kişilerden bilgi almaya çalışıldığını ancak çabanın sonuçsuz kaldığını, bölgede güvenlik kamerası olup olmadığına da bakıldığını ancak yine sonuç alınamadığını söyledi.



Benzer Haberler

YDÜ Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi ve 2. Kampüste Yaşam Fotoğraf Yarışması Sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasaları yükselişte

Voice Kıbrıs Haber

Yakın Doğu Üniversitesi’nde akademik yükseltme coşkusu yaşandı

Voice Kıbrıs Haber

Özersay “Bedelli askerlik rakamı iki katına çıktı”

TAK

Usta oyuncu Kadir İnanır tekrar hastaneye kaldırıldı

NTV

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

TAK