Spor

KTFF Disiplin Kurulu kararlarını açıkladı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 21-22-23 Şubat 2023 tarihleri arasında oynanan maçlarla ilgili toplandı.

Northernland Kıbrıs Kupası, AKSA 1.Lig, AKSA A2 Süper Lig, AKSA A2 1.Lig ve Asbuzu U16 Ligi müsabakaları ile ilgili disiplin cezalarını görüşen kurul, Av. Gizem Bahri Soydan başkanlığında bir araya geldi.

KTFF Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle;

KIRMIZI KART VE DİSİPLİN CEZALARI

Mehmet Ada Arıkan (Esentepe KKSK)
2 Maç

Ertu Gazi (Miracle Karşıyaka ASK)
1 Maç

TEKNİK DİREKTÖR, ANTRENÖR VE KULÜP PERSONELİ

Murat Aslan (Yalova SK)
1 Maç

Mehmet Piro (Gönyeli SK)
1 Maç

Reşat Oğuz (Pera L. Gençler Birliği SK)
2 Maç

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OYUNCULAR

Cevdet Gürsel Alıcı (Yalova SK)

Mehmet Kamçılı (M. Hacıali Yılmazköy SK)

Hakan Şahan (Türk Ocağı Limasol)

KTFF DİSİPLİN KURULU KARARLARI

1) 22.02.2023 tarihinde Karşıyaka Şengül Törehan Stadı’nda Miracle Karşıyaka ASK – Yalova SK takımları arasında oynanan AKSA 1. Lig müsabakasında şiddetli yağıştan dolayı oyunun durduğu bir esnada hakem soyunma odasında yaşanan olaydan kaynaklı Miracle Karşıyaka ASK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban, saldırı ve darp eylemlerinden ötürü DT 44’ü ihlalinden dolayı kurulumuza sevk edilmiştir.

Kurulumuz sevk edilen olayla ilgili maçın hakemi tarafından kaleme alınan ek rapor incelendiği vakit Miracle Karşıyaka ASK, kulüp başkanının Yalova SK teknik direktörüne yönelik, saldırgan bir tavır sergileyerek yumruk salladığı ve misafir takım teknik direktörünün burnunun hafif şekilde kanadığını ve hakem tarafından ortamın sakinleştirilerek misafir takım teknik direktörünün başka tarafa aldığını tespit etmiştir.

Dolayısı ile Miracle Karşıyaka ASK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban’ın DT 44’ü ihlal ettiği cihetle DT 44 (1) (B) uyarınca Miracle Karşıyaka ASK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban’a 30 (Otuz) gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.


Benzer Haberler

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber

Derbide kazanan Fenerbahçe

NTV

Süper Lig’de sona doğru

BRT