FeaturedKIBRIS

“Kritik yemek öncesinde ‘valizleri hazırlamamız’ söylendi”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, “Crans Montana’daki kritik akşam yemeği öncesinde AKEL heyetine Kıbrıs’a dönüş için valizlerini hazırlaması söylendi” iddiasında bulundu.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu RİK televizyonunda katıldığı programda Crans Montana’daki kritik akşam yemeği öncesinde Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in delegasyonundan kendilerine Kıbrıs’a dönüş için valizlerini hazırlamalarının söylendiğini ilk kez açıkladı.
Kiprianu Crans Montana’da görüşmelerin çöküşü hakkında konuşurken ifşa ettiği bu konuda “Akşam yemeğinden önce, saat 17.00 civarında Cumhurbaşkanı’nın delegasyonundan bize telefon edilerek, Kıbrıs’a dönüş için valizlerimizi hazırlamamız söylendi. Hepimize telefon eden Viktoras Papadopulos’tu” dedi ve Crans Montana’daki görüşmelerin sonucunun yemekten önce değil, akşam yemeğinde yaşananlarla belli olduğunu da kaydetti.
Ayrıca görüşmelerin çökmesinin ardından, BM Genel Sekreteri’nin garantör güçler tarafından olumlu irade ortaya koyulduğundan söz ettiği raporuna hükümetin neden karşı çıkmadığı, hiçbir tepki göstermediği sorusunu dile getiren AKEL Genel Sekreteri Kiprianu Crans Montana’da yaşananlar hakkında BM ve AB tarafından söylenenlerle Cumhurbaşkanı tarafından söylenenlerin birbirlerinden farklı olduğuna da işaret etti.
Voice of the Island/AKEL

Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber