FeaturedKIBRIS

Kostrikis: ”Limasol’da 1000-1500 kişi covid-19 taşıyıcısı olabilir”

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın Epidemiyolojik Ekibi üyesi ve Kıbrıs Üniversitesi Biyolojik Bilimler profesörü olan Leontios Kostrikis, Limasol’daki vaka durumunu değerlendirdi.

Kostrikis değerlendirmelerinde, Limasol’daki aktif koronavirüs enfeksiyonlarının tahmini bin – bin 500 arasında olduğunu açıkladı.

“Politi” sabah programına konuşan Leontios Kostrikis, şu an Limasol’da istatistiksel olarak bin – bin 500 kişinin virüs taşıyıcısı olabileceği görüşünü dile getirdi. Yapılan çalışmalardaki amacın, enfeksiyonun 10-15 gün içinde bitmesi ve bulaşmamasıdır dedi.

Kostrikis, “şu anda bulaştırma oranı 1.5. Yani iki kişi virüsü üç kişiye bulaştırabilir.”

Vatandaşları uyaran Kostrikis, “Limasol’un birden fazla vakası var ve dikkatli olmazsak bu durum hepimizi içine alacak bir kabus haline dönüşecek” şeklinde konuşarak, halkı bir kapanma sürecindeymiş gibi kurallara uymaya çağırdı.

ABD’den adaya gelen kişi hakkında da konuşan Kostrikis, “Larnaka’da da vakalar var, çünkü ABD’den gelen kişi izole kuralını ihlal ederek gitmedik yer bırakmadı” şeklinde konuştu.

Kostrikis, “şehirdeki nakliye şirketlerinde çalışanlar, ya da Limasol yat limanında kontrolden kaçanlar Limasol’da enfeksiyon bombardımanı yaratabilir” dedi.

Kostrikis’e göre ortaya çıkan ilk enfeksiyon kaynağının Limasol Marinası olduğu şeklinde.

Kostrikis sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizi tırnaklarımız ve dişlerimizle korumalıyız. Çünkü iki ay boyunca enfeksiyondan kurtulmak  için insanlar tarafından birçok fedakarlık yapıldı ve herkesin ithal enfeksiyonlar getirmesine izin vermek mümkün değil. Yapılan araştırmalarda Yunanistan’dan gelen vakaların sayısı artışı gösterdi. Kıbrıs çok fazla ithal enfeksiyon almak için çok küçük”.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın Epidemiyoloji Ekibi üyesi Leontios Kostrikis, vatandaşlara tatil için Kıbrıs’ta kalmaları çağrısında bulunarak, yurt dışından virüsü ülkeye getirme riskine dikkat çekti.

Voice Of The Island


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK