FeaturedKIBRIS

Kooperatiflerin çökmesiyle ilgili araştırma raporu yayımlandı

Kıbrıs’ın güneyinde, kooperatiflerin çökmesiyle ilgili olarak hazırlanan ve birçok kişiye sorumluluk yükleyen 844 sayfalık rapor dün yayımlanırken, Rum gazeteleri de raporla ilgili haberlerine bugün manşetlerinden ve iç sayfalarından geniş bir şekilde yer verdiler.

Alithia gazetesi “Kooperatiflerin Çökmesi- Rapor Birçok Kişiyi Yakıyor” başlıklarıyla manşetten yer verdiği haberinde, araştırma komitesinin raporunun kooperatiflerin çökmesiyle ilgili olarak birçok kişiye sorumluluk yüklediğini yazdı.

2014 sonrası için en büyük sorumlulukların Kıbrıs Cumhuriyeti Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile Kooperatif Merkez Bankası eski genel müdürü Nikolas Hacıyannis’e atıldığını belirten gazete, Haciyannis için olası hukuki ve cezai sorumluluklarla ilgili suçlamalarda bulunulduğunu ifade etti.

Kıbrıs’ın güneyindeki muhalefet partilerinin Kıbrıs Cumhuriyeti Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in istifasını istediklerini, Yeorgiadis’in ise suçlamaları kabul etmediğini yazan gazete, DİSİ partisinin ise Yeorgiadis’e “kalkan” olduğunu kaydetti.

Kamuoyunu yanılttığı gerekçesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’e de siyasi sorumluluk yüklenmekte olduğunu belirten gazete, raporda, meclise, siyasi partilere ve bütün geçmiş hükümetlere ve bazı diğer isimlere de sorumluluklar yüklendiğini ifade etti.

Raporun, hiçbir hükümetin kooperatiflerin problemleriyle mücadele edilmesi için radikal önlemler almaya cesaret etmediğini vurguladığını ileten gazete, raporda “durumun tarif edilmesi için basmakalıp bir ifade kullanıldığı, bunun ise kooperatiflerin otomatik pilotla gitmeye bırakıldığı” şeklinde olduğunu ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA