FeaturedKIBRIS

“Komisyon derhal lağvedilmeli”

Bağımsızlık Yolu Milletvekili Adayı Umut Ersoy, Omorfo Bölge Örgütü üyeleri ile birlikte Omorfo Bölgesi’ne ziyarette bulundu.

Omorfo bölge halkı ve esnafının yoğun ilgi ile karşıladığı Ersoy, bölgedeki sorunları dinleme ve Bağımsızlık Yolu’nun çözüm önerilerini anlatma fırsatı yakaladı.

Yaşanan ekonomik krizde, Ankara egemenlerinin dayatma politikalarını eleştiren Ersoy, Bağımsızlık Yolu’nun sermayeye hizmet etmek için değil, emekten ve emekçiden yana taleplerini meclise taşımak için seçime katıldığını ifade etti.

Ersoy, güvenli, ekolojik ve ekonomik sosyal konut projelerinin her bölgede hayata geçirilmesi ile artan döviz ve ev fiyatlarına karşın halkın rahat bir nefes alacağını ifade etti. Günden güne değer kaybeden Türk Lirası karşısında asgari ücretin çok düşük kaldığını söyleyen Ersoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücretliyi temsil etmediğini ve komisyonun derhal lağvedilmesi gerektiğini vurguladı.

Ersoy, Bağımsızlık Yolu’nun asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi için yıllardır mücadele verdiğini anlatarak, kamusal kaynakların nitelikli ve ücretsiz eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve barınmaya katkı olarak aktarılması gerektiğinin altını çizdi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK