FeaturedKIBRIS

Kombos Türkiye’ye MEB sınırlandırması çağrısını yineledi

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos Türkiye’ye Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlandırması çağrısını yineledi.

Alithia’nın haberine göre Kombos 14’üncü Limasol Ekonomik Forumu”nda dün yaptığı konuşmada Güney Kıbrıs’ın “jeopolitik meydan okumalarla ve zorluklarla dolu bir bölgede Güney Kıbrıs’ın Orta Doğu, Afrika ve AB için bir istikrar kapısı olduğunu” öne sürdü, Türkiye’ye MEB sınırlaması çağrısını yineledi.

Komşu ülkelerle işbirliklerinin, politikaların merkezi olduğunu, bu çerçevede komşu ülkelerle MEB sınırlandırmasına gittiklerini ve Güney Kıbrıs MEB’inde önemli şirketlerin faaliyet göstermekte olduğunu söyleyen Kombos “elbette yönlendiricimiz UNCLOS’tur ve Türkiye’yi, sınırlandırma yapmaya davet etmeyi sürdürüyoruz” dedi.

Haravgi Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın INSIGHT dergisine yaptığı Kıbrıs sorununun KKTC’nin tanınması yoluyla çözümünün Doğu Akdeniz’deki olguları değiştireceği açıklamasının satırbaşlarını aktardı.

Gazeteye göre AKEL Fidan’ın reddettiği, Kıbrıs sorunu çözülmeden enerji anlaşması yapılması teklifine Kıbrıs Rum tarafının, enerjiyi müzakere sürecini canlandıracak şekilde baskı unsuru haline getirecek önerisinin eşlik etmesi gerektiği görüşünü ortaya koydu.

Parti tarafından yapılan açıklamada AKEL’in bu konuda, Kıbrıs Rum yönetiminin kırmızı çizgilerini aşmayacak ama çözüm ile bütün taraflara fayda sağlayacak tavsiyelerinin yer aldığı bir önerisi olduğu hatırlatıldı ve Kıbrıs Rum yönetimine, AKEL’in önerisini inceleyip değerlendirmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada ülkenin doğal kaynaklarının bütün Kıbrıslılar tarafından kesintisiz değerlendirilmesine ve Kıbrıs ile Türkiye arasındaki deniz bölgesinin sınırlandırılması müzakerelerinin başlamasına olanak tanıyacak şeyin Kıbrıs sorununun çözümü olduğu da kaydedildi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber