FeaturedKIBRIS

Kombos “En kısa sürede özel temsilci atamasını talep edecek”

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Konstantions Kombos’un yarın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten en kısa sürede özel temsilci atamasını talep edeceğini açıkladı.

Haravgi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Konstaninos Letimbiotis’in dün bir anma töreni sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le yarın yapacağı görüşmeye değindiğini yazdı.

Habere göre, Letimbiotis, Kombos’un yarın Guterres’le yapacağı görüşmenin, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Guterres’le telefon görüşmesi ve gönderdiği mektubun akabinde yapılacağını ifade etti.

BM Genel Sekreterine, Kıbrıs Rum tarafının çözüm müzakerelerinin BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde yeniden başlaması yönündeki samimi isteğinin ileteceğini belirten Letimbiotis, Kombos’un ayrıca, Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’in AB’nin müzakerelerde daha etkin rol üstlenmesi girişimini ve bunun BM’nin çabalarına yapacağı katkı konusunda da Guterres’i bilgilendireceğini aktardı.

Letimbiotis açıklamasında NATO zirvesine de değindi ve gerek Yunanistan Başbakanı, gerekse AB’den bazı yetkililerin, müzakerelerin yeniden başlaması konusundaki niyetini öğrenmek adına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ikili temaslarda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK