FeaturedKIBRIS

Kök hücre ve kemik iliği donörleri, Güney Kıbrıs’ta Onur Gecesi’ne katıldı

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ve Güney Kıbrıs’ta bulunan Karaiskakio Vakfı 2002 yılından beridir birlikte, tüm dünyada kök hücre veya kemik iliği nakline ihtiyaç duyan hastalara, uyumlu donör bulma çalışmaları sürdürüyor.

KKTC’de örnek vererek Dünya Kemik İliği Bankası’na kayıt yaptıran ve dünyanın herhangi bir ülkesinde bulunan kişilerle uyum göstererek tamamen gönüllü olarak kök hücre ve kemik iliği bağışlayan 98 Kıbrıslı Türk donör, birçok hastaya yaşam umudu olmuş ve hayata ikinci kez başlama şansı tanıdı.

Her iki kurum tarafından da, kanseri yaşamadan sorumluluk hissederek muhteşem bir erdemlilik örneği gösteren donörler onuruna her yıl gala gecesi düzenlendi. Geçtiğimiz gün Karaiskakio Vakfı tarafından, donörler onuruna Güney Kıbrıs’ta düzenlenen geceye Kasım 2022 – Kasım 2023 döneminde bağış yapan ada genelinde 53 donör, Kemal Saraçoğlu Vakfı’na kayıtlı ise 11 donör katılım hakkı kazandı. Onur gecesine katılım hakkı kazanan Kıbrıslı Türk kök hücre donörlerinin adları sırası ile; OGÜN ÖNERİ, YUNUS MACİT, İSMET ÖZGEM, UTKU ERGİN, ABDULLAH TİN, ALİ SOLELGİL, ALİ UZCAN, KEMAL EVMEZ, RAMAZAN AKILLIOĞLU, NURCAN KARABEKİR ve GÜNEY SARAMALI.

Etkinliğe, dönem donörleri ve yakınlarının yanısıra Kemal Saraçoğlu Vakfı yönetimi ve personelleri de katılım gösterdi.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA