FeaturedTürkiye

‘Kök hücre bağışı’ için motosikletiyle Rusya’ya gidecek

Motosiklet tutkunu Şule Özürün Bendler, Türk Kızılayının da desteğiyle “kök hücre bağışı”na dikkati çekmek amacıyla Ukrayna üzerinden Rusya’ya gitmeye hazırlanıyor.

Afyonkarahisar’da yaşayan Şule Özürün Bendler, “kök hücre bağışı“na dikkati çekmek ve yeni bağışçılar bulmak amacıyla motosikletiyle Ukrayna üzerinden Rusya’ya yolculuk yapacak.

Bendler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosikleti ile uzun yol yapmanın en büyük tutkusu olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa dikkati çekmek amacıyla geçen yıl Nepal’e gittiğini anlatan Bendler, bu yıl da Türk Kızılayı ile ortak hazırladığı “Kök Hücre Bağışçısı” toplama projesiyle Rusya’ya seyahat etmeye hazırlandığını ifade etti.

Gençlere ve kadınlara örnek olmak istediğini vurgulayan Bendler, şöyle devam etti:

“Amacım kök hücre bağışının toplanmasına yardımcı olmak. 19 Mayıs’ta çıkacağım yolda, Kızılay kan merkezlerine bağışta bulunanlar için birer ağaç dikeceğim. Bağışçılar, sosyal medya hesaplarım ya da ‘ülke kokusu’ internet adresi üzerinden bana ulaşabilirler. Ağaç dikme uygulaması sadece Türkiye içerisinde olacak. Çünkü yurt dışında bunu yapmam çok zor. Gideceğim güzergahdaki Orman Müdürlükleri ve TEMA il temsilcilikleriyle fidan temini konusunda görüştüm.”

“Koldan kan vererek bağışçı olabiliyoruz”

Bendler, bağışçıların Türk Kızılayı kan merkezine gidip, kök hücre için kan vermelerinin yeterli olacağını, bunların Türk Kızılayının verilerinde toplanacağını aktardı.

Taramada uygunluk eşleştirildikten sonra Sağlık Bakanlığı ekiplerinin bağışçıya ulaşacağını anlatan Bendler, “Tüm masraflar Bakanlıkça karşılanıyor. Sadece koldan kan vererek bağışçı olabiliyoruz.” dedi.

AA



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber