FeaturedKIBRIS

KKTC’den akaryakıt alanları cezalandırmaya kalkan Kıbrıs Rum yönetimi Türkiye’den doğrudan ithalat yapıyor

Alithia, KKTC’den akaryakıt satın alan Kıbrıslı Rumlara para cezası verileceğini açıklayarak “ortalığı ayağa kaldıran” Kıbrıs Rum Yönetiminin, sırf gümrük tahsil ettiği için Türkiye’den otomobil, makine, konfeksiyon ve iç giyim ürünü v.b ithal etmekte olduğuna dikkat çekti.

Gazete Haberi “Türkiye ile Ticaret Çiçek Açıyor… Biz de İşgal Bölgelerinden Akaryakıt Alımına Müsaade Eden Yeşil Hat Tüzüğü İle Uğraşalım” başlık ve spotuyla manşete çekti.

Türk gemilerinin Rum limanlarına girmesinin milyonlarca Euro gümrük geliri demek olduğuna vurgu yapan gazete Kıbrıs Rum Liman Başkanlığı’ndan 2 Ağustos’ta yapılan açıklamaya dayanarak sadece 2020-2023 döneminde Larnaka ve Limasol limanlarına yanaşan Türk gemileri ile gümrüğe beyan edilmiş ürün miktarının 4,04 milyon tona ulaştığını yazdı.

Doğrudan Türkiye’den ithal edilmiş araba, makine, iç giyim ve konfeksiyon vb ürünlerin “made in Turkey” işareti ile serbestçe Kıbrıs Rum piyasasında satılmakta olduğuna dikkat çekilen haberde “son 3-4 yıl içerisinde hükümetin denetimi altındaki limanlara yanaşan tanker (petrol) sayısı 152’ye ulaştı.” denildi.

KKTC’den akaryakıt alan Kıbrıslı Rumları cezalandıracağını açıklayan Kıbrıs Rum yönetiminin “ağzını Avrupa Komisyonu’nun, Yeşil Hat Tüzüğü’nün akaryakıt alımına müsaade ettiği açıklamasıyla kapattığını” hatırlatan gazete “ayrıca Komisyon’dan, arabalarımızı akaryakıt doldurabilecek olmamız dışında on litrelik bidonlarla akaryakıt da taşıyabileceğimizi de öğrendik” vurgusunu yaptı.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber