FeaturedKIBRIS

KKTC’deki Türkiye vatandaşları oy kullanmaya başladı

KKTC’de ikamet eden Türkiye vatandaşları, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için oy kullanmaya başladı.

Oy kullanma işlemi için Lefkoşa’da 20 Temmuz Fen Lisesi’nde sandık merkezi oluşturuldu.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, sandık mekezini ziyaret ederek oy verme işlemlerini yerinde izledi TRT’ye açıklamada abulundu.

Sandık seçmen listesine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 9 Nisan’a kadar 09.00-21.00 saatleri arasında 20 Temmuz Fen Lisesi’nde kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Oy kullanacakların sıkışıklık yaşamaması için 15 sandık kuruldu. Oy kullanacakların yanlarında nüfus cüzdanlarını, nüfus cüzdanı getirmeleri mümkün olmayanlar, fotoğraflarının ve TC kimlik numaralarının olduğu pasaport ya da evlendirme cüzdanı gibi diğer resmi kimlik belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor.

Kullanılacak oylar, ilgili mevzuattaki hükümlere uygun şekilde sandık başkanları tarafından mühürlenerek Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ndeki kilitli özel bir odada saklanacak.

Oy verme sürecinin sona ermesinin ardından tüm oylar açılmadan 10 Nisan’da toplu bir şekilde 4 kurye ile uçakla Türkiye’ye gönderilecek ve orada sayılacak.

Kaynak: BRTK



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber