FeaturedKIBRIS

KKTC’de taşınmaz mal satın alan yabancılara karşı Orams davasıyla girişim başlatılması gündemde

Kıbrıs Rum yönetiminin, KKTC’de bulunan eski Kıbrıs Rum taşınmaz mallarını satın alan İsrail, Rusya, İran ve diğer yabancı ülke vatandaşlarına yönelik yeni bir hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, KKTC’de bulunan eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarını satın alan, başta İsrail vatandaşları olmak üzere Rusya, İran ve diğer yabancı ülke vatandaşlarına yönelik yeni bir hukuki mücadele başlatma hazırlığı yapıldığını yazdı.

Gazete, Kıbrıs Rum hükümetinin, KKTC’de taşınmaz mal satın alan ve haklarında dava açılması sonrası söz konusu mülkü terk eden İngilizleri hatırlatarak, “Orams davası” olarak bilinen bu davanın, KKTC’de taşınmaz mal alan diğer yabancı ülke vatandaşlarına karşı başlatılacak hukuk mücadelesinin temelini oluşturacağını aktardı.

KKTC basınında çıkan haberler ve Kıbrıs Rum makamların ellerindeki verilere bakıldığında, KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının alınıp satılmasının endişe verici boyutlara ulaştığının görüldüğünü iddia eden gazete, Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un KKTC’deki eski Rum taşınmazlarının satışına ilişkin dosyayı incelemeye aldığını vurguladı.

Haberde Yenidüzen gazetesinin bu satışlara ilişkin bir haberine de yer verilirken, Orams davasının ne şekilde kullanılacağı konusunda ise ayrıntıya yer verilmedi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber