FeaturedKIBRIS

KKTC’de faaliyet gösterdiği halde Güney Kıbrıs’a da kayıt olan şirket Rum hükümetinin merceğinde

KKTC’de çeşitli bölgelerde inşaat faaliyetlerinde bulunan ve dün de Kıbrıs Rum basınına yansıdığı üzere Güney Kıbrıs’ta şirketler mukayyitliğine kayıt yaptıran “Danilen LTD” isimli şirket ve şirketin CEO’su olduğu belirtilen İsrail vatandaşı Afik Yaacov konusu bugün de Kıbrıs Rum basınında geniş yer buldu.

Politis gazetesi: “İsrail Şirketi Afik Group Hükümetin Merceği Altında” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, KKTC’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren “Afik Group” şirketinin sahibi olan İsrail asıllı Afik Yaacov’un, Güney Kıbrıs’ta “Danilen Ltd” isimli bir şirketle mukayyitliğe kayıt olmasına ilişkin yeni iddialara yer verdi.

Yaacov’un hisselerinin tamamına sahip olduğu “Blue Zone B.V” isimli şirketin, Güney Kıbrıs’ta kaydedilen “Danilen Ltd” şirketinin de tamamına sahip olduğunu aktaran gazete, söz konusu şirketin Kıbrıs Rum hükümetinin incelemesi altında olduğunu da aktardı.

Gazete, ilgili bakanlık ve dairelerin, Yaacov’un KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmaz mallarının sözde “yasadışı kullanımı” suçunu işleyip işlemediği konusunda inceleme başlattıklarını belirtirken, “Danilen Ltd” şirketinin Kıbrıs Rum mukayyitliğine kaydını gerçekleştiren “Fivos, Hristos Kliridis & Ortakları” isimli avukatlık bürosunun ise gazeteye dava açtığını aktardı.

Söz konusu avukatlık bürosunun gazetede yayınlanan açıklamasında, KKTC’de faaliyet gösteren veya ilgilisi olan şirketlere yardımcı oldukları şeklindeki iddialar reddedilirken, bu iddialarda bulunan gazete hakkında tüm yasal yollara başvurulacağı vurgulandı.



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK