FeaturedKIBRIS

“KKTC Cumhurbaşkanlığı proaktif bir duruş göstermeli”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay Meclis konuşmasında,  Cumhurbaşkanlığının seçimin ertesinde yeni bir siyaset ortaya koyabileceğini ancak bunun içeriğini doldurmak, gerekçelerini ortaya koymak ve inandırıcı bir hale sokarak uluslararası alanda anlatmak zorunda olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığının uluslararası temas anlamında ciddi eksikliği olduğunu savunan Özersay bu konuda giderek zafiyete dönüşen bir eksiklik bulunduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs’ın yeni doğal gaz aramalarına başladığını söyleyen Özersay, KKTC Cumhurbaşkanlığının proaktif bir duruş göstermesi gerektiğini kaydetti.

İklim değişikliği çerçevesinde yaşanan sıkıntıların ortada olduğunu, AB’nin temiz enerji için Güney Kıbrıs’a bütçe aktardığını söyleyen Özersay, ancak AB’ye bu çerçevede Kuzeyle ilgili sorumluluklarını hatırlatan bir duruş olmadığını ifade etti.

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığının Kapalı Maraş’la ilgili sorumluluğunu yerine getirmediğini savunarak, aşı sertifikasyonları konusunda neden gecikildiği sorusuna da cevap alınmadığını belirtti.

Yeni kurulan hükümetin Türkiye hükümetinden bir tebrik mesajı bile almadığını söyleyen Özersay, iki ülke arasındaki ilişkiler için ne adımlar atıldığını sordu.

Bugün gelinen noktada Kıbrıs Türkü ve KKTC’nin uluslararası görünürlüğünde bir kayıp yaşandığını söyleyen Özersay, “Olması gereken bu değildir” dedi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber