ABFeaturedKIBRIS

Kızılyürek The Guardian’da: Bölünmüş ada için dönüm noktası

Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek The Guardian’a verdiği demeçte “Benim asıl amacım barış. Ben bu seçime etnik kökenimden dolayı değil düşüncelerimden dolayı katılıyorum” dedi.

The Guardian, Avrupa Parlamentosu’na (AP) aday olan ve seçim kampanyasını birleşme üzerine kuran Kızılyürek’in AP’ye seçilecek ilk Kıbrıslı Türk olma yolunda ilerlediğine dikkat çekti.

İngiliz gazetesi The Guardian “Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, Kıbrıslı Türk koltuk kazanmaya hazırlanıyor” başlığıyla yayımladığı haberinde, Kızılyürek’in adaylığının “bölünmüş ada için bir dönüm noktası” olacağı yorumunu yaptı.

Haberde, AKEL’in Niyazi Kızılyürek’i oy pusulasına eklemesinin adanın birleşmesini savunan kesimlerce büyük bir memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

The Guardian’ın, Baf’tan Karpaz’a, adanın iki tarafında da seçim kampanyası yürüten tek Avrupa Parlementosu adayı olarak bahsettiği Kızılyürek, gazeteye verdiği demeçte “Benim asıl amacım barış. Ben bu seçime etnik kökenimden dolayı değil düşüncelerimden dolayı katılıyorum…Evet ben Kıbrıslı Türküm, evet ben Kıbrıslıyım, ama hepsinin ötesinde ben federalistim” dedi.

(Voice of the Island 2019)



Benzer Haberler

Üstel ve Yılmaz Ankara’da Mali İşbirliği Protokolü’nü ele aldı

TAK

Mona Lisa’nın bir gizemi daha çözüldü

NTV

Cinayete teşebbüs eden zanlı mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Uluçay “Su akışının normal haline gelmesi pazartesi gününü bulabilir”

TAK

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı

AA

Hellimle ilgili problemler “halı altına süpürülüyor”

TAK