FeaturedKIBRIS

Kişmir: Siyasetimiz hala bu kara leke karşısında sessiz kalmaktadır

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, Afrika Gazetesi önünde 22 Ocak 2018 tarihinde yaşanan ve demokrasi tarihimize “kara gün” olarak geçen olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Kişmir açıklamasında “Bugün hala tüm görüntüler polisin elinde olmasına rağmen aranan 9 kişi bulunamamış, Afrika Gazetesi çalışanlarını linç etmek isteyen ve ceza alıp hapse yollanan kişiler ise 4’lü hükümet döneminde affedilmişlerdir!” diyerek kara lekenin hala sürdüğünü söyledi.

Kişmir’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“22 Ocak tarihi bizlere faşizmi ve karanlığı  hatırlatıyor. Bundan 2 yıl önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Afrika Gazetesi önünde başlayan ve sırasıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sözlü saldırı ile Meclis damına çıkarak yabancı ülke bayrakları sallamaya kadar giden faşist ayaklanma, ülke demokrasimize ve ifade özgürlüğümüze vurulan en büyük darbe olmuştur.

1996 yılında Sivas’ın Madımak Otel’ine yapılan saldırıyı anımsatan 22 Ocak 2018 saldırısı sonrası 26 Ocak 2018 tarihinde Kıbrıslı Türkler bir vücut haline gelmiş ve 10 binlerce insanın katıldığı yürüyüşle bu zihniyetin Kıbrıs topraklarına ait olmadığını, asla da olmasına izin verilmeyeceğini göstermiştir.

Ancak ne yazık ki, toplumsal bu hassasiyeti o günden beri hükümete gelen siyasi partiler ortaya koyma cesaretini gösterememiş ve bu konuda bırakınız adım atmayı, yaşanılan bu faşizm karşısında sessiz kalmayı tercih etmişlerdir. Bugün hala tüm görüntüler polisin elinde olmasına rağmen aranan 9 kişi bulunamamış, Afrika Gazetesi çalışanlarını linç etmek isteyen ve ceza alıp hapse yollanan kişiler ise 4’lü hükümet döneminde affedilmişlerdir!

Bu kara leke ne yazık ki hala sürmekte, siyasetimiz de hala bu kara leke karşısında sessiz kalmaktadır. Biz o günde susmadık, bugün de susmayacağız ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkıp faşizme asla geçit vermeyeceğiz.”

(Voice of the Island)

 



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber