FeaturedKIBRIS

KISA, hayatını kaybeden işçilerle ilgili açıklama yaptı

Güney Kıbrıs’taki bulunan KISA adlı sivil toplum örgütü Limasol bölgesindeki yangında 250 civarında işçinin kafesine terkedildiğini belirtti. KISA, Kıbrıs Rum hükümet yetkililerinin ve işverenlerinin ihmalleri ile ilgili yarın detaylı açıklamada bulunacaklarını duyurdu.

KISA tarafından yangında hayatını kaybeden 4 işçinin cesedinin bulunması ile ilgili birtakım bilgiler verilerek, sorular yöneltildi.

Yorum ve sorular şöyle

1. ‘Dört Mısırlı’nın isimleri var. Bunlar Marzok, Elisa, Ezad ve Maged’dir.
2. Dört kurbanın bindiği araç yetkililer tarafından saat 20.00’de ( 3 Temmuz) bulundu. Arabadan en fazla 200 metre uzakta yatan dört cesedin yerini daha önce bulamamış olmaları nasıl mümkün olabilir?
3. Cesetler yetkililer tarafından değil, 4 Temmuz sabahı saat 09.00’da, yetkililerin aramayı durdurma talimatına rağmen, o gün sabah saat 02.00’ye kadar aramaya devam eden arkadaşları tarafından bulundu.
4. Adli tabipler hemen değil, 5 saat sonra olay yerine geldi.
5. Adli tabipler cesetlerin yanına bile yaklaşmadılar, sadece yanmış arabanın olduğu yerde bekleyip fotoğraf çekmek için bir fotoğrafçı gönderdiler.
6. Orada bulunan polis memurları, kurbanların cesetlerini taşımak yerine, Mısırlı yurttaşlarına (4 Temmuz sabah 9:00’dan ertesi sabah saat 02:00’ye kadar adli tabipleri bekleyen) eldiven ve çanta verdiler.
7. Polis, o kadar küçümseyici ve saygısız davrandı ki, olay yerinde bulunan mağdurların cep telefonlarını almaya bile tenezzül etmedi. 4 Temmuz Pazar günü olay mahallini ziyaret ettiğimizde cep telefonlarını topladık. Polis, çöplerini, boş su şişelerini ve sandviç ambalajlarını geride bıraktı. Göçmen işçilere ölümde bile saygı gösterilmedi.
8. Bu kişilerin kesin ölüm zamanını ve ölüm nedenini belirlemek için uygun bir adli muayene yapılması gerektiğine inanıyoruz. Yukarıda bahsedilen tutum ve davranışa bakılırsa, Kıbrıslı tıp doktorlarına güvenmenin zor olduğu aşikardır. Bu nedenle adli tıp doktorlarının yurtdışından gelmesini talep ediyoruz.

Ayrıca PEO, Çalışma Bakanlığı’na 4 işçinin çalışma koşulları hakkında sorular soran bir mektup gönderdi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA