FeaturedKIBRIS

Kiprianu’dan Anastasiadis’e eleştiri

Kiprianu

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Londra’da temaslarda bulunmakta olduğu bildirildi.

Haravgi gazetesi, Kiprianu’nun dün İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve İngiliz Milletvekilleriyle görüştüğünü yazdı.

Habere göre İngiltere Dışişleri Bakanlığı Doğu Akdeniz Bölümü Şefi ile bir ayara gelen Kiprianu, ardından Muhafazakar Parti Milletvekili Roger Gale ile görüştü.

Kiprianu, İşçi Partisi Milletvekilleriyle de bir çalışma yemeğine katıldı.

Rum Haber Ajansı’na (KİPE) açıklamada bulunan Kiprianu, seyahatinin ve temaslarının hedefinin, Kıbrıs soruyla ilgili diyaloğun devamına ilişkin umudun canlı tutulması gerektiği  mesajını vermek olduğunu belirtti.

Kiprianu, sözlerinin devamında umudun canlı tutulmasının yanında, bu kez başarılı sonuçlar elde edilmesi için önkoşullar yaratılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamalarında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndaki temaslarına da değinen Kiprianu, çok olumlu bir görüşme yaptığını belirterek, tezlerini dile getirdiklerini ve Türk tarafının toprak konusunda uygulamaya çalıştığını iddia ettiği yeni oldu bittilere ilişkin endişelerini ilettiklerini söyledi.

Öte yandan gazete Kiprianu’nun Londra’da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in raporunda bazı noktalara işaret ederek Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e eleştiriler yönelttiğini yazdı.

Habere göre Guterres’in çözüm için tarihi öneme sahip bir fırsatın  kaçırıldığını belirttiğine işaret eden Kiprianu, AKEL’in bunu en başında beri savunduğunu ancak Anastasiadis ve DİSİ’nin kendileriyle alay ettiğini söyledi.

Kiprianu, Anastasiadis’i çözümün uygulanması mekanizmasına ilişkin Guterres’in sunduğu belgeyi değerlendirmemekle de suçladı.


Benzer Haberler

CTP ile KTÖS heyetleri eğitimdeki sorunları görüştü

TAK

Tayvan’dan aldığı 13 kilo uyuşturucuyu KKTC’deki şahsa teslim edecekti!

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK

Geniş bir bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

BASS’tan Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk

TAK