FeaturedKIBRIS

“Kimsenin, yetkiyi elimizden alma gayreti de niyeti de yok”

Başbakan Ersan Saner, yarım kalan alt yapı yatırımları ve projelerin tamamlanması için ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Vatandaşlarımız önümüzdeki bir iki ay içerisinde bunları çok net görecektir, ülkemiz Mayıs ayında bir şantiye gibi olacak” dedi.

Başbakan Saner, Türkiye ile imzaladıkları tüm protokollerin arkasında dimdik durduklarını, kimsenin yetkiyi ellerinden alma gayreti ve niyeti olmadığını vurgulayarak, “Protokollere suç bulmaya çalışacağımıza, KKTC’de ne kadar üretken davranabildiğimiz, ortaya konulan vizyonlarda neyi ne zaman yaptığımızı sorgulamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Saner, Radyo Vatan’da gazeteci Levent Özadam’ın hazırlayıp sunduğu “Serbest Kürsü” programında soruları yanıtladı, güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tanıtımı yapılan aşı sistemiyle ilgili bilgi veren Başbakan Saner, göreve geldikleri günden bu güne Türkiye ile 4 iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydetti. Ersan Saner, protokollerden birinin de e-devlet projesi olduğunu, bunun içinde e-sağlık projesinin de bulunduğunu belirterek, e-aşının e-sağlık sistemi içinde önemli olacağını, vatandaşın aşı programına bir tıkla ulaşacağını söyledi.

Amaçlarının halka hizmet sunmak olduğunu ifade eden Başbakan Saner, e-devlet binasının temelinin bu yıl içinde atılacağını, KKTC’de yaşayan herkesin işlemlerini, devlet dairelerine uğramadan internet üzerinden yapabilecek noktaya geleceğini dile getirdi.

“AŞIYA SADECE ANAVATAN TÜRKİYE ÜZERİNDEN ULAŞILABİLİYORUZ”

Dünyada aşıya erişimin kolay olmadığını, aşıya sadece anavatan Türkiye üzerinden ulaşılabildiğini, aşılar için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür eden Başbakan Saner, Türkiye’nin bugüne kadar KKTC’ye 100 bin doz Sinovac aşı gönderdiğine işaret etti.
Nüfusa oranla KKTC’nin halkını çift aşılamada Avrupa’da üçüncü ülke konumunda olduğunu belirten Başbakan Saner, ekonomik çarkların dönmesi için aşılamanın artmasının şart olduğunu, dünyada da aşı imkanının ortada olduğunu söyledi.

Pandemi kurallarına uyma konusunda insanlarda bıkkınlık yaşandığını ancak kurallara uyulmadığı ve rahat davranıldığı sürece Covid-19’un devam edeceğini kaydeden Saner, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısını yineledi.

Başbakan Saner, bulaş artınca kapanma yaşandığını ve ekonomin daraldığını, bir kez daha kapanmamak için, kurallara uyma yönünde vatandaşlara da ciddi sorumluluk düştüğünü ifade etti.

“KİMSENİN, YETKİYİ ELİMİZDEN ALMA GAYRETİ DE NİYETİ DE YOK”

Başbakan Saner, Türkiye ile imzalanan protokolle ilgili sorular üzerine, imzaladıkları tüm protokollerin arkasında dimdik durduklarını, kimsenin yetkiyi ellerinden alma gayreti ve niyeti olmadığını vurguladı.

Tüm altyapı yatırımlarının Türkiye tarafından sağlandığına işaret eden Başbakan Saner, “Protokollere suç bulmaya çalışacağımıza, bizim KKTC’de ne kadar üretken davranabildiğimiz, ortaya konulan vizyonlarda neyi ne zaman yaptığımızı kendi kendimize sorgulamamız gerekiyor” dedi.

Bugüne kadar ortaya konulan programların gerçekleştirilmesinde iyi bir performans sergilenmediğini dile getiren Başbakan Ersan Saner, “Burada, kimsenin ne sizin elinizdeki yetkiyi almak için gayreti vardır, ne de böyle niyet vardır. Burada bizler, ne kadar çok proje ortaya koyup çalışabilirsek bunları gerçekleştirmemiz de o kadar kolay olur. Anavatanın, başta altyapı yatırımları olmak üzere, ülkenin kalkınması anlamında ortaya koyacağımız her türlü projeye hiçbir zaman ‘yok’ dediğini görmedim” diye konuştu.

TAK


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK