ABFeaturedKIBRIS

Kıbrıs’tan Avrupa Parlamentosu’na gidecek 6 ismin öz geçmişi…

(Voice of the Island 2019)

2019-2024 dönemi için Kıbrıs’tan Avrupa Parlamentosu’na gitmeye hak kazanan altı temsilci dün gerçekleştirilen seçimle seçildi.

Lukas Furlas – DİSİ

1969 yılında Limasol’da doğdu. Selanik Aristoteles Üniversitesi’nde İktisadi ve Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Amerika’da iki üniversitede akademisyen olarak görev yaptı. 23 yıl medya sektöründe üst düzey yetkili olarak çalıştı. 2017-2019 yılları arasında ise Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi’nin basın sözcüsü olarak görev yaptı. Dün gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ise DİSİ’den Parlamentoya gitmeye hak kazandı.

Lefteris Hristoforu – DİSİ

1963 yılında Mağusa’da doğdu. Selanik Aristoteles Üniversitesi Ekonomi alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1996 – 2014 yılları arasında Kıbrıs Cumhuriyeti DİSİ Milletvekili olarak görev yaptı. 2914’ten bu yana DİSİ Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak görev yaptı. Dün gerçekleşen seçimde tekrardan parlamentoya gitmeye hak kazandı.

Niyazi Kızılyürek – AKEL

Niyazi Kızılyürek 1959 yılında Potamya’da dünyaya geldi. Akademisyen ve yazar olan Kızılyürek, 1963-1964 Kıbrıs olaylarından sonra ailesi ile birlikte Luricina’ya göç etti. Gençlik yıllarına kadar bu köyde ikamet etti. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, Bremen Üniversitesi’ne 1977’de gitti. Burada doktorasını tamamladı. Kıbrıs Üniversitesi’nin Türkoloji bölümünde akademisyen olarak görev yaptı. Kıbrıs ve Avrupa basınında birçok demeci ve makalesi yayımlandı. Birçok kitap yazdı. Bir Rum siyasi partisinden aday gösterilen ilk Kıbrıslı Türk olarak tarihe geçen Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu’na gitmeye hak kazanan ilk Kıbrıslı Türk oldu.

Yorgos Yeorgiu – AKEL

3 çocuk babasıdır. 1963 yılında Lefkoşa’da dünyaya geldi. Atina Üniversitesi’nde Filoloji, Kıbrıs Üniversitesi’nde ise tarih okudu. 2011-2016 yılları arasında AKEL milletvekili olarak görev yaptı. 3 yıl RİK yönetim kurulunda görev aldı. AKEL Merkez Komitesi ve AKEL Larnaka İl Komitesi üyesidir. Dün gerçekleşen seçimde Avrupa Parlamentosu’na gitmeye hak kazandı.

Kostas Muridis – DİKO

Girne’de doğdu. ABD’de Lojistik, Ekonomik ve Borsa eğitimi aldı. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini ABD’de tamamladı. ABD ve Yunanistan’daki üniversitelerde ders verdi. Kıbrıs Üniversitesi’nde de akademisyen olarak görev aldı. 26 Mayıs pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde Avrupa Parlamentosu’na gitmeye hak kazandı.

Dimitris Papadakis – EDEK

Mağusa’da doğdu. Limasol’da büyüdü. Atina Ekonomi ve İşletme Üniversitesi’nde okudu. Öğrencilik yılları boyunca sendikal faaliyetler de yürüttü. 2014 yılından bu yana EDEK Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Papadakis, dün gerçekleştirilen seçimlerde tekrardan parlamentoya gitmeye hak kazandı. 2 çocuk babasıdır.

(Voice of the Island 2019)



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK