FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’taki Yunan askeri varlığını artırma önerisi!

EDEK Parti Başkanı Marinos Sizopoulos Kıbrıs’taki Yunan askeri varlığını artırma önerisi yaptı.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan haberde, bugün öğleden sonra Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mistsotakis ile toplantı yapan EDEK Parti Başkanı Marinos Sizopoulos, Başbakan Mitsodakis’e Kıbrıs’taki Yunan askeri varlığını artırma önerisinde bulunduğu ifade edildi.

Sizopoulos’un, son dönemdeki gelişmeleri, Ankara’nın tavırlarını, ayrıca enerji konularındaki hedeflerine ulaşma çabaları için sergilemiş oldukları durumları anlatan yazılı bir açıklamada da bulunduğu belirtildi.

Yunan varlığı, Kıbrıs sorununu militarize etmek değil, politik ve diplomatik konumu güçlendirmek olduğunu söyleyen Sizopoulos, Mitsotakis’in EDEK’in pozisyonlarını çok ilginç olarak nitelendirdiğini ifade etti.

Sizopoulos kendisine sorulan bir soruya karşılık ise, “artık taktik değiştirme zamanı, Kıbrıs konusunda son 43 yıldır işlemeyen bir taktik olduğu gözlemleniyorsa ve bunun sonucu iki tarafı başarısız bir noktaya götürmüşse: 2004 yılında da Anan Planı ve 2017 de de başarısız bir 5 günlük Crans Montana konferansı bulunuyorsa, artık taktik değiştirilmesi gerekir” dedi.

Kaynak: KHA / Çeviri: Voice of the Island-2019


Benzer Haberler

Öğrenci belgesini sahteleyen kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy’de iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Mağusa’da kaza: 2 sürücü tutuklandı, 1 kişi yoğun bakımda!

Voice Kıbrıs Haber

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber