FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ta sahte evlilik şebekesi Europol operasyonuyla çökertildi

Kıbrıs Rum Polisi, Kıbrıs, Letonya ve Portekiz‘de sahte evlilik şebekesine karıştıkları iddia edilen 15 kişinin tutuklanması operasyona destek verdi.
130’DAN FAZLA SAHTE EVLİLİK
İlgili basın açıklamasına göre, tutuklanan kişilerden dördünün, üçüncü ülke vatandaşlarının AB ülkelerinde yasa dışı ikametlerini kolaylaştırmak amacıyla Kıbrıs’ta 130’dan fazla sahte evlilik organize ettiği iddia edildi.
13 KİŞİYE 7 ŞUBAT’A KADAR TUTUKLULUK EMRİ VERİLDİ
Polis ayrıca Kıbrıs’ta tutuklanan 13 kişinin Larnaka Bölge Mahkemesi’ne çıkarıldığını ve haklarında 7 Şubat’a kadar tutukluluk emri verildiğini açıkladı.
Polis, şebekenin çökertilmesinin Europol tarafından organize edilen, Kıbrıs’ın liderlik ettiği ve Letonya, Portekiz ve Eurojust’ın destek verdiği “Operasyonel Görev Gücü Limasol” kod adlı bir operasyonun parçası olarak gerçekleştirildiğini belirtti.
Operasyon sırasında elde edilen ve değerlendirilen bilgilerin, söz konusu şebekenin sahte evliliklerin yanı sıra kara para aklama, ağır suç işlemek için komplo kurma, dolandırıcılık yapmak için komplo kurma, zimmete para geçirmek için komplo kurma ve yasa dışı girişi kolaylaştırma gibi diğer yasa dışı faaliyetlere de karıştığını ortaya koyduğu ifade edildi.
Mercek altına alınan suçlar listesinde üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerinde yasa dışı kalışlarını kolaylaştırmak amacıyla, Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarında transit geçiş ve kalış, yasa dışı bir örgüte katılım, bir suçun işlenmesine katılım ve suçun işlenmesini kabul etme, sahtecilik, sahte belgelerin dolaşımı, sahte evlilik ve mağdurların sahte evlilikler yapmaya zorlanması gibi yasa dışı faaliyetler de yer alıyor.
İlgili soruşturmada ayrıca Portekiz ve Letonya’dan kadınlar ile Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’ten erkekler arasında Kıbrıs’ta gerçekleşen toplam 133 sahte evliliğe karıştığı iddia edilen bir dizi kişi aleyhinde delil elde edildi.
Açıklamada ayrıca, 29 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlarla Kıbrıs, Letonya ve Portekiz makamlarının toplamda 15 kişiyi tutukladığı bilgisi yer aldı. On üç kişinin Kıbrıs’ta tespit edilip tutuklandığı, bir kişinin Letonya’da ve bir kişinin de Portekiz’de tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlardan dördü davanın ana şüphelileri.
Bunların, Kıbrıs’ta tutuklanan 37 ve 24 yaşlarındaki iki kişi ile Kıbrıs makamları tarafından çıkarılan Avrupa tutuklama emirlerine dayanılarak yurt dışında tutuklanan 45 ve 26 yaşlarındaki iki kişi olduğu belirtildi .
( Kaynak KHA)



Benzer Haberler

Tatar “Rum tarafı en az 15 çözüm planını reddetti”

TAK

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı Projeleri uygulanmaya başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

Kayla Güneşel ve “Küçük Ördek” kitabı okuyucuyla buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış Balıkesir’de kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da yarın “Onur Yürüyüşü” var

TAK