FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs’ta insan hakları ihlal ediliyor”

Kuzey Kıbrıs’da bulunan yerleşim yerleri için “seçilen” ve “işgal belediyeleri” diye adlandırılan sözde “belediyelerin” oluşturduğu komitenin, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı “Kıbrıs’ta insan hakları ihlalleri” gerekçesiyle adayı ziyaret eden BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Roanna Tay’a şikayet ettiği bildirildi.

Fileleftheros ve Haravgi’nin haberine göre, “İşgal Belediyeleri Komitesi”, Tay ile yapılan görüşmeyle ilgili açıklamasında, Kuzey Kıbrıs’daki “kiliseler ve tarihi anıtların yağmalandığı ve bu kiliselerde ayin düzenlenmesinin artık sistemli şekilde yasaklandığına” ilişkin iddiaları aktardığını kaydetti.
Açıklamada, Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs’da ikamet eden Rum ve Maronitlere BM Barış Gücü aracılığıyla gönderdiği yardımlara gümrük uygulanacağı açıklamalarından duyulan endişenin de aktarıldığı Tay’a bütün bu iddialarla ilgili “bilgilendirici malzeme” verildiği belirtildi.

Roanna Tay’ın, anlatılanları büyük bir ilgiyle izlediği ve verilen malzemeleri, Kıbrıs sorununun BM gündeminin üst sıralarında tutulması hedefini taşıyan Kıbrıs’taki insan hakları durumuyla ilgili yıllık raporu için kullanacağını söylediği de eklendi.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber