FeaturedKIBRIS

‘Kıbrıs’ta BM bölgesel merkezi kurulsun’ önerisi destek buldu


AKEL’in eski Avrupa Milletvekili Takis Haciyeorgiu’nun, Kıbrıs sorunu çözüldükten sonra Kıbrıs’ta BM örgütünün bölgesel merkezi kurulması önerisinin Rum siyasi partilerinden destek bulduğu haber verildi.

Haravgi “Haciyeorgiu’nun BM Merkezi Önerisi Dinamik Kazanıyor” başlıklı haberinde, AKEL’in, Haciyeorgiu’nun önerisini sunumu sırasında desteklediğini, Vatandaşlar İttifakı ve Dayanışma Hareketi’nin de destek beyan ettiğini yazdı, DİKO ve EDEK’in destek açıklamalarını aktardı.

Habere göre DİKO Haciyeorgiu’nun önerisini, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin talebi olsun diye desteklediğini belirterek “böyle bir gelişme Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığını, işbirliği ve istikrar kuptu olma rolünü güçlendirecek ve Doğu Akdeniz bölgesindeki ciddi bölgesel sorunların çözümü ve barışın güçlendirilmesi çabasına katkı koyacak” dedi.  DİKO, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından benimsenmesi halinde bu önerinin ileri götürülmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu da kaydetti.

EDEK Haciyeorgiu’nun önerisine destek beyan ettiği açıklamasında, mülteci akımının artması nedeniyle BM Göçmenler Yüksek Komiserliği kurulmasını önerdi.

(TAK)



Benzer Haberler

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıslı Türklere yönelik önlemler için görüşmeler sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

Naimoğulları: “Hayvancı bu ateşi yaktı. Üreticiyi dikkate alacaksınız.”

Voice Kıbrıs Haber

Lara bölgesinde kıyıya insan uzvu vurdu

Voice Kıbrıs Haber

İskele Belediyesi takibe aldığı vidanjörlere suçüstü yaptı

TAK

Uzay’ı merak edenler, bu etkinliği kaçırmayın !

Voice Kıbrıs Haber