FeaturedKIBRISTeknoloji

Kıbrıs’ta bir ilk: Çocuklar çevreyi korumayı mobil oyun ile öğreniyor

“Yeşil Bilezik: Sürdürülebilir Kalkınma için Çevre Okuryazarlığı Projesi” kapsamında, çocuklara çevreyi korumak için yapabileceklerini eğlenceli şekilde öğretmeyi hedefleyen bir mobil oyun tasarlandı.

Proje’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Mağusa Kültür Derneği tarafından yürütülen Yeşil Bilezik Projesi, sürdürülebilir çevre eğitimi model ve mekanizmaları oluşturup uygulayarak, öğrencilerin çevre okuryazarlık düzeyini yükseltmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda, teknolojik gelişmeleri ve yeni nesillerin değişen zekâ biçimlerini göz önüne alarak tasarlanan eğitici mobil oyun EcoHero, çocuklara bütünsel bir şekilde ulaşabilmenin ve onlarla iletişim kurabilmenin bir parçası olarak ele alındı.

İlkokul ve ortaokul düzeyi çocuklara yönelik olarak tasarlanan EcoHero oyunu, yerel ile ilişkilendirilmiş eğitici ve çevreci yaklaşımlarıyla çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici nitelikler taşıyor.

Oyundaki temel amaç çocuklara çevreyi temiz tutma davranışını benimsetmek, çevreyi korumaya yönelik tutum geliştirmelerini desteklemek ve farklı atık türleri hakkında bilgi vermek. Ayrıca oyuna çevre okuryazarlık düzeyini geliştirici nitelikte sorular içeren bilgilendirici soru kutuları da entegre edildi.

– Karakterler, Mağusa Suriçi veya Salamis Ormanı’nı çöplerden kurtarıyor

Açıklamaya göre, EcoHero’da oyuncular “Ravelin”, “Othello”, “Salamis” ve “Desdemona” isimli karakterlerden birini seçip Mağusa Suriçi’ni veya Salamis Ormanı’nı çöplerden kurtararak kahraman oluyor ve topladıkları atıkları doğru şekilde ayrıştırarak sürdürülebilir bir dünyaya katkı koyuyor.

EcoHero oyununun, Google Play veya Apple Store’dan ya da QR kodunun okutularak ücretsiz olarak indirilebileceği, Türkçe veya İngilizce dilinde oynanabileceği kaydedildi.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA