FeaturedKIBRIS

‘Kıbrıslılar Birliği, Halkların Uluslararası Mücadele Birliği’ne tam üye oldu’

Kıbrıslılar Birliği açıklamada bulunarak birliğin, Halkların Uluslararası Mücadele Birliği’ne tam üye olduğunu belirtti.

Açıklama şu şekilde:

“Kıbrıslılar Birliği olarak uzun süredir yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz “Halkların Uluslararası Mücadele Birliği” kuruluşunda tam üye statüsüne kavuştuğumuzu toplumumuzla paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz.

Halkların Uluslararası Mücadele Birliği (International League of Peoples’ Struggle – ILPS), Hollanda’nın Zutphen şehrinde, 40 ülkeden 218 kitle örgütünün katılımıyla kurulan bir kuruluştur. Özellikle milli kurtuluş, demokrasi ve sosyal mücadele gibi konular ve ilerici amaçlar için mücadele eden dünyadaki en büyük şemsiye organizasyonlarından biridir.

Memleketimiz Kıbrıs’ta öncülük ettiğimiz gerçek anti-emperyalist milli kurtuluş mücadelesi için uluslararası alanda bir cephe daha açıyoruz. Toplumumuzun içindeki sözde “barış güvercinleri”, özde statükodan nemalanan parti ve oluşumların, güneydeki tarihi “Enosis” ve ihanetler ile dolu “solcu” cephelerin kuyruğuna takılarak yapmaya çalıştıkları uluslararası çalışmaların aksine, dünyada ve küresel siyasette tam bağımsız Kıbrıs için verdiğimiz mücadelemize devam edeceğiz. Bugüne kadar Beşparmaklar’dan Mesarya’ya kadar olan vizyonları ile, uluslararası platformlarda bu sahte solcu cephelerin etekleri altına saklanmayı marifet sanan kesimlere ve işgalcilerin tezlerini savunan hainlere inat, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne dönüşü” ve devletimizin demokratik yollar ile “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkelerine göre güçlendirilmesini savunacağız. Kıbrıslılar Birliği olarak şunu biliyoruz ki, anti-emperyalist mücadele ancak tüm ilerici değerleri ile “Kıbrıs milliyetçiliği” bayrağı altında verilebilir.

Toplumumuza, bağımsızlık mücadelemiz için Halkların Uluslararası Mücadele Birliği ile yaptığımız işbirliğinin farklı bir boyuta ulaştığının müjdesini verirken, Kıbrıs’ın ve Kıbrıslıların özgürlüğü için verdiğimiz emeklere her alanda devam edeceğimizi hatırlatmak isteriz. Kıbrıs Kıbrıslılarındır!”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA