FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Türklerin ‘GESİ’ hakları konusunda açıklama


Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Sigortası Kurumu (OAY) yetkilisi, Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs’ın güneyinde geçerli olan “GESİ” olarak bilinen Genel Sağlık Sistemi yasası temelindeki hakları konusunda açıklama yaptı.

Politis gazetesine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Sigortası Kurumu (OAY) Müdür Vekili Andreas Papakonstantinu, gazetenin(Politis gazetesinin); Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs’ın güneyinde çalışan, GESİ’ye katkıda bulunan ancak Kıbrıs’ın kuzeyinde kaldıkları için sistem için hak sahibi olmayan Kıbrıslı Türkler konusuna çözüm getirmesi için Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’e yönelik çağrısını yorumlamasını talep etmesi üzerine açıklamada bulundu.

Papakonstantinu, bu konunun, özel bir tüzükle düzenlendiğini, Kıbrıs’ın güneyinde çalışan Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kontrol edilen bölgelerde daimi ikameti olmasa bile, Kıbrıs’ın güneyinde çalışan Kıbrıslı Türklerin ve  bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, yeni sağlık sisteminin sunduğu hizmetlerden yararlanabileceğini belirtti.

Papakonstantinu, emekli maaşı alan ancak Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet eden Kıbrıslı Türklerin, GESİ için hak sahibi olmadığını ifade etti.

Papakonstantinu, bu konudaki yasanın, sistemin hak sahiplerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kontrol edilen bölgelerde veya, Kıbrıs’taki Kuzey İrlanda ve Büyük Britanya  Birleşik Krallık egemen üsler bölgesinde ikamet eden kişiler olduğundan söz ettiğini de anımsattı.

(TAK)






Benzer Haberler

Hindistan’da tren kazası: Bir vagon havada asılı kaldı

TRT

Akdeniz’de iki ayrı göçmen faciası

AA

Haber tercihi değişiyor: TikTok, X’i geride bıraktı

NTV

ABD’de evsizlik krizi son 20 yılın en yüksek seviyesi

NTV

Red7Oil U14 Ligi’nde çeyrek finalistler belli oldu

BRT

Marmara Denizi’nde deprem meydana geldi

NTV