FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Türklerin AB aşı sertifikasına başvuruları bugün başlıyor

Yurt dışına seyahat edecek Kıbrıslı Türklerin aşı sertifikası sorununun çözümü konusunda Kıbrıs Rum hükümetinin bugün yapacağı duyurulan açıklaması beklenirken Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos dün konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Fileleftheros gazetesi “Kıbrıslı Türklere Bugünden İtibaren Aşı Sertifikası” başlığı altında verdiği haberinde, “seyahat etmek isteyen Kıbrıslı Türklerin AB aşı sertifikasına başvurularının bugün başlayacağını” yazdı.

Gazete, bu çerçevede Kıbrıs Rum hükümetinin, Kıbrıslı Türklerin nasıl başvuru yapacaklarına dair ayrıntıları bugün açıklamasının beklendiğini belirtirken Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos’un dün konuya ilişkin yaptığı açıklamayı da aktardı.

Habere göre Pelekanos, önümüzdeki günlerde seyahat etmeyi planlayan Kıbrıslı Türklerin açıklanacak olan elektronik posta adresine kendilerinden istenen bilgileri gönderebilecekleri ifade etti.

Kıbrıslı Türklerden, “Kıbrıs Cumhuriyeti belgelerinin, aşı kartının ve uçak biletinin kopyalarının isteneceğini” belirten Pelekanos, aşı sertifikası verilebilmesi için “Kıbrıs Cumhuriyeti aracılığıyla gönderilen 160 bin dozluk aşının yanı sıra Rus ‘Sputnik” ve AB tarafından tanınmış olan Çin aşılarının da kabul edileceğini” vurguladı.

Gazete, Kıbrıs Rum hükümeti tarafından geçtiğimiz Cuma günü yapılan açıklamaya da atıfta bulundu ve Kıbrıslı Türklerin elektronik posta yoluyla başvuru yapmaları şeklindeki uygulamanın 31 Ağustos tarihine kadar geçerli olacağını, bu tarihten sonrası için ise, Kıbrıslı Türklerin kendilerinin başvuru yapabilecekleri dijital bir platform oluşturulması şeklinde daha kalıcı bir çözümün uygulamaya konmasının öngörüldüğünü aktardı.

TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA