FeaturedKIBRIS

‘Kıbrıslı Türklere ilk saldırı değil, fakat en kuvvetlisi’

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir son dönemde imzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulunarak “Bu Kıbrıslı Türklere yapılan ilk saldırı değildir, fakat en kuvvetlisi olacaktır” dedi.

Kişmir’in açıklaması şu şekilde:

“Ankara’nın dayatması ve buradaki işbirlikçilerinin imzalaması sonucunda basınımıza sızan ekonomik paketin içeriği, malum protokolün altına imza atanların gerçek niyetini ortaya koyuyor. Buradaki esas amaç Kıbrıslı Türklerin kendi ayakları üzerinde duramaması, Ankara’ya olan bağımlılığının artarak devam etmesi ve Kıbrıs sorunu başta olmak üzere birçok kritik konuda iradesinin ortadan kaldırılmasıdır.

Bu Kıbrıslı Türklere yapılan ilk saldırı değildir, fakat en kuvvetlisi olacaktır. Toplum olarak yapmamız gereken hem dayatana hem de boyun eğene karşı en güçlü şekilde mücadele etmektir. 45 yıldır sadece kuklaları değiştirerek bir sonuca varamadığımız ortada. O nedenle kimliğimize, kültürümüze ve irademize sahip çıkmak istiyorsak, bu dayatmaların kökünü kurutmalı ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı başarmalıyız.

Biat etmeyeceğiz, varoluş kavgasını sonuna kadar vereceğiz.”


Benzer Haberler

Baf’ta hellim kaplarının içinde 10 kilo hintkeneviri bulundu

Voice Kıbrıs Haber

Her 3 Kıbrıslı Rum’dan 1’i ekonomik açıdan “kırılgan”

Voice Kıbrıs Haber

Güney’de hemoglobin ile ilgili hasta sayısı 1400

Voice Kıbrıs Haber

İnternet mağduru çocukların oranı yüzde 14,4

Voice Kıbrıs Haber

Tozlu hava geri dönüyor

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki yasa dışı bahis soruşturmasıyla ilgili 1 kişi daha tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber