FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Türklere elektronik posta ile Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikası verilecek

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Vekili Bayan Niovi Parisinou, Kıbrıslı Türklere Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikasına kayıt olabilmesi için ilk aşamda Kıbrıslı Türklerin aşılanmalarına ait bilgileri bir standartlaştırılmış elektronik belge aracıyla sunabilecekleri bir elektronik posta hesabı yaratılacağını açıkladı.

Parisinou, gerekli kontrollerin yapılmasından sonra, verilerin EUDCC’nin çıkarılması için otomatik olarak ilerletileceği ve başvuru sahiplerinin sertifikalarını nasıl alabilecekleri konusunda elektronik posta yoluyla bilgilendirileceğini kaydetti. Parisinou başka alternatif seçeneklerin değerlendirildiğine işaret ederek , bu çözümün 31 Ağustos 2021 tarihine kadar geçerli olacağını aktardı.

Parisino Sözü geçen süreçte, sadece önümüzdeki günlerde seyahat edecek kişilerin hizmet edilmesinin amaçlamandığını vurgulayarak “Bunun belgelenmesi için, ilgili kişinin seyahat edeceği tarihi doğrulayan bileti elektronik aletle tarayarak sunulması gerekli olacaktır. Ayrıca, kimlik saptama belgeleri ve aşı kartının sunulması da gerekecektir” dedi.

SALI GÜNÜ TEKNİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK
Önümüzdeki salı günü, teknik çalışmaların tamamlanmasından sonra, başvuruların sunulması ile ilgili süreci açıklayacak bir basın bildirisi yayınlanacak.

İki Toplumlu Sağlık Komitesindeki koordinasyon çalışmaları devam ediyor.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber