Featured

Kıbrıslı Türkler, başkanlık sistemine geçilmesine nasıl bakıyor?

Türkiye’de uzun zamandır tartışma konusu olan başkanlık sistemine, Kuzey Kıbrıs’ta nasıl bakılıyor?

Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi’nin hazırladığı ankette, Kıbrıs Türk halkının başkanlık sistemine geçilmesine ne derece sıcak baktığı ortaya koyuldu.

Kıbrıs’ın kuzeyinde başkanlık sistemine nasıl bakılıyor? Türkiye’de uzun süre tartışılan “parlamenter sistemi kaldırıp başkanlık sistemini benimseyerek partili cumhurbaşkanına yürütme yetkisi” Kıbrıs’ın kuzeyinde nasıl karşılanıyor?

2018 Haziran ayı içerisinde Kıbrıs’ın kuzeyinde, “Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi”nin yaptığı anketin sonuçları, detayları ve Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi Direktörü Mine Yücel’in yorumu, yarın Voice Of The Island’da…

Türkiye’de ne olmuştu?

Türkiye Cumhuriyeti’nde 16 Nisan 2017’de yapılan referandumda, Türkiye halkı yüzde 51,41 ile “Evet” demiş ve parlamenter sistemi kaldırıp başkanlık sistemini benimseyerek partili cumhurbaşkanına yürütme yetkisini vermişti.

Geriye kalan yüzde 48,59’luk oran ise bu sistemin Türkiye Cumhuriyeti’ne uygun olmadığını vurgulamış ve “Hayır” oyu kullanmıştı.

Türkiye’de uzun zamandır süren sistem hakkındaki tartışmaların ardından, 24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52,59 ile Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK