FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Türk, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni mahkemeye verdi

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Genel Sağlık Sistemi Yasası’nda değişikliğe giderek, Kıbrıslı Türklerin sistemden yararlanmasının önünün tıkanması ve bu konunun Asım Ebeoğlu tarafından mahkemeye taşınması konusunda Kıbrıs Türk basınında yer alan haber, Rum gazetelerine de konu oldu.

Alithia gazetesi “Hükümet Anlıyor ve Çözümler Arıyor- GESİ Tarafından Kapsama Alınmak İstiyor” başlıklı haberinde, güneydeki Genel Sağlık Sistemiyle (GESİ) kendilerinden kesinti yapılan, fakat daimi olarak güneyde ikamet etmedikleri için bundan yararlanamayan Kıbrıslı Türklerle ilgili problemin, gerçek bir baş ağrısına dönüştüğünü yazdı.

Gazete, Kıbrıslı Türk Asım Ebeoğlu’nun bu sebepten ötürü konuyu Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi’ne taşıdığını ve davanın da 3 Aralık tarihinde görüleceğini yazdı. Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin ise konuyu anlayışla ele aldığını ve bu durumla ilgili bir formül bulunması için Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasındaki istişarelerin gelişme halinde bulunduğu kaydedildi.

Haberde, Kıbrıs’ın güneyinde ve İngiliz Üslerinde çalışan Kıbrıslı Türklerin GESİ kapsamına alınmasına ilişkin problemin ise hali hazırda işverenin adres beyanında bulunmasıyla ilgili düzenlemeyle çözüldüğü de belirtildi.

Haber, Haravgi’de “Kıbrıslı Türk Genel Sağlık Sistemi Konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Dava Ediyor”, Fileleftheros ise “Kıbrıslı Türk GESİ Yatırımları Konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Dava Ediyor” başlıklarıyla yer aldı.

(TAK)


Benzer Haberler

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK

Babasının evinden hırsızlık yaptı!

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV