FeaturedSpor

Kıbrıslı Rum sporcu dünya rekoru kırdı

Kıbrıslı Rum kürek şampiyonu 25 yaşındaki Anna Ioannou, Limasol’da pazar günü 19-29 yaş grubunda düzenlenen bayanlar 1000 metre kapalı kürek çekme şampiyonasında 3.30.6 ile dünya rekoru kırdı.

Rekor pazar gününe kadar 3.31.5 ile 27 yaşındaki Sanita K. Hansen’de idi.
 
Kıbrıs Haber Ajansı’na konuşan Ioannou, çalıştırıcısı Yiorgos Yioupis’e, kendisine ilham kaynağı olduğu için teşekkür etti; birlikte belirledikleri her hedefi elde ettiklerini söyledi.
 
Ioannou, Yunanlı koçla çalışabilmek için Atina’ya gitmişti. Çalıştırıcı Yioupis de KHA’na Ioannou ile gurur duyduğunu ve kendisine daha başka başarılar da elde etmesini diledi.
 
Kendisi de bir eğitmen ve Limasol Denizcilik Kulübü sporcusu olan Ioannou, Eylül 1992’de Limasol’da doğdu. Aristoteleio Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Bilimleri Bölümü’nden mezun olan Anna Ioannou, erkek kardeşi, şampiyon ve antrenör Aristoteles Ioannou ile birlikte 12 yaşında kürek çekmeye başladı.
 
Kasım 2004’te Girne Denizcilik Kulübü, 2006’da Selanik Denizcilik Kulübü, 2014’te Ioannina Denizcilik Kulübü ve 2016’da Limasol Denizcilik Kulübü’ne katılan Anna Ioannidou, bayanlar 2000 metre rekorunu da elinde bulunduruyor.
 
Ioannou, Litvanya Trakai’de Dünya Oyunları’nda 2012’de 23 yaş altı hafif genç bayanlarda üçüncü sırada, Yunanistan’ın Selanik şehrinde 2014’te düzenlenen Dünya Kıyı Kürek Şampiyonası’nda da ikinci sırada yer aldı.


Benzer Haberler

Sağanak yağmurlu hava geliyor!

TAK

Dikkat elektrik kesintisi yapılacak!

Voice Kıbrıs Haber

‘Vicdani retçilerin yıldırılmasının hedeflendiği açıktır’

Gönyeli’de iki ayrı eve giren şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kenya’da yapılan seçimlerin ardından ülkenin 5. Devlet Başkanı William Ruto oldu

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Akıncı müzakereler konusunda konuştu