CoronavirüsFeatured

Kıbrıslı Rum Sağlık Bakanı’ndan ikinci dalga uyarısı!

Kıbrıs’ın güneyinde  korona virüsün şu ana kadar sağlık alanında 60 milyon Euro’ya mal olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıslı Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu’nun açıklamalarına dayanarak  güneyde pandeminin sağlık kısmının, ülkeye geri dönenlerin kaldıkları karantina alanlarına ilişkin giderler, sağlık ekipmanları ve cihazları  da dahil olmak üzere, şimdiye kadar 60 milyon Euro’ya mal olduğunu yazdı.

Habere göre Kıbrıslı Rum Sağlık Bakanı Yoannu, koronavirüsün neden olduğu krizin ekonomik boyutunun -mali raporun- ise henüz tamamlanmadığını ifade etti.

Yoannu, vatandaşların bir rahatlamaya girmemesi ve de tüm kurallara katiyen uyması durumunda, Avrupa’ya geri dönse bile, ikinci bir dalgadan korkulmaması gerektiğini ifade etti.

Aşı bulunana dek herkesin teyakkuzda olması gerektiğini, tehlikenin geri dönmesinin mevcut olduğunu ifade eden Yoannu, koronavirüs vakaları konusunda ise gerek yerel gerekse ithal olarak yeni enfeksiyonların olacağını ancak muhtemelen yeni bir dalga karşısında çok dikkatli ve hazırlıklı  olmaları gerektiğini de belirtti.

İŞLETMELERE YÖNELİK CEZALAR

Öte yandan Fileleftheros gazetesi bulaşıcı hastalık-enfeksiyon ile ilgili kanun hükmünde kararnameyi ihlal eden işletmelere uygulanacak cezaların Rum Meclisi tarafından yeniden düzenlendiğini belirtti.

Alınan tedbirleri uygulamayan işletmelere yönelik yeni cezaların dün itibarıyla geçerli olmaya başladığını belirten gazete cezaların, 50 Euro ile 16 bin Euro arasında değiştiğini yazdı.

Gazete düzenlenen cezalarla birlikte, polisin, kurallara ve tedbirlere uymayan işletmelere 5 gün kapatma cezası verebileceğini belirtti.

(TAK)



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK