FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Rum çiftçilerden Avrupa’daki çiftçilerle dayanışma eylemi

Kıbrıslı Rum çiftçiler, onlarca traktörle ve güçlü bir polis gücü eşliğinde Avrupa‘daki diğer ülkelerdeki meslektaşlarının protestolarına katılarak, ” tüm tüketicileri de hedef alan anti-tarım politikalarının” ertelenmesini ve Avrupa Komisyonu’nun daha iyi planlamalar ve daha yumuşak takvimler yapmasını talep etti.


Çiftçiler, GSP Stadyumu’nun otoparkından yola çıkarak Avrupa Evi’ne kadar yürüdüler ve burada Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’na hitaben bir muhtıra sundular.
Çiftçiler ayrıca Başkanlık Sarayı’na da bir muhtıra sundular ve Kıbrıslı Rum Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Maria Panayiotou ile biraraya geldiler.
Muhtırada, diğerlerinin yanı sıra kurumlar, Avrupa Tarım Hareketi ile 510 milyon Avrupa Birliği vatandaşının gıda güvenliğini odak noktasına alan yapılandırılmış bir diyaloğa davet edildi.
Avrupa Evi’nin dışında çiftçiler, içinde bulundukları olumsuz ekonomik durumla ilgili sloganlar attılar ve “Kıbrıs’ı seviyorum, dünyayı seviyorum, bu yüzden Kıbrıs ürünlerini üretmeye devam edeceğim”, “Kıbrıs ürünlerini üretme hakkımızı savunuyoruz” ve “Kıbrıs’ı ve vatandaşlarını savunuyoruz” gibi mesajlar içeren pankartlar taşıdılar.
( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber