FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Rum anne ve Kıbrıslı Türk babaya sahip iki çocuk için istisnai vatandaşlık

Kıbrıs’ın Güney’inde yaşayan ve Türkiye kökenli dedesinden dolayı bir türlü vatandaşlık alamayan Kıbrıslı Rum anne ve Kıbrıslı Türk babaya sahip iki çocuk için insani gerekçeler nedeniyle vatandaşlık verileceği bildirildi. Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararı, Hükümet sözcü yardımcısı Niovi Parissinou duyurdu.

Parissinou, kabinenin “insani kriterleri dikkate alarak, istisnai olarak Hristos ve Theklia-Yesemina Öztürk’e Kıbrıs vatandaşlığı statüsü vermeye karar verdi” dedi.

Liopetri’de yaşayan aile, geçen hafta çocuklarına kimlik almak için uzun süredir uğraştıklarını söylemişti. Çocukların her ikisi de Kıbrıs’ın Güney’inde doğmalarına rağmen, Kıbrıslı Türk babalarının karma kökeni nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığını alamadı.

Kardeşlerin durumu kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve AKEL bu sorunun çözülmesi için devletten insancıl bir yaklaşımın ortaya koyulmasının gerekli olduğu yönünde açıklama yapmıştı.

AKEL, bu sorunu sadece sözkonusu ailenin yaşamadığına dikkat çekerek, benzer sorunlarla karşı karşıya olanların durumlarının da insancıl bir şekilde ele alınması için gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Voice Kıbrıs Haber/Cyprus Mail


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK