FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs’la ilgili 3 toplantı daha düzenledik”

KKTC Başbakanlığı himayelerinde “Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı” Başbakan Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile Kapalı Maraş’taki Ordu Evi’nde yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği tarafından organize edilen toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk da katıldı.

Bazı akademisyenler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve uzmanların da katıldığı toplantıda Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik siyasi ve hukuki bir yol haritası belirlenmesi için sunumlar yapıldı ve değerlendirmelerde bulunuldu.

BASA

Türkiye Barolar Birliği Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa, birlik olarak Kıbrıs’la ilgili 3 toplantı daha düzenlediklerini, konuyla ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük desteğinin bulunduğunu söyledi.

Kapalı Maraş’ın açılması konusunda çok daha sağlam hukuki argümanlarla yola çıkmak gerektiğini ifade eden Basa, Kapalı Maraş’ın bir an önce yerleşime açılması gerektiğini, toprağın KKTC toprağı olduğunu ancak üzerindeki yapıların farklı kişilere ait olabileceğini söyledi.

Basa, Kapalı Maraş’ın müzakerelerde toprak tavizi çerçevesinde yer almayacağının iki ülkenin ortak iradesinin bir göstergesi olduğunun da altını çizdi.

(TAK)


Benzer Haberler

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 3 önemli ihale imzası

Voice Kıbrıs Haber

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV