FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın Suriye’deki savaş için kullanılması protesto edildi!

Devrimci Komünist Birlik, Bağımsızlık Yolu ve Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Suriye’deki savaşı ve “Kıbrıs’ın Suriye’deki savaş için kullanılmasını” protesto etti.

Sözkonusu üç sivil toplum örgütünden yetkililer, Lefkoşa’daki İngiliz Yüksek Komiserliği önünde pankartlı eylem düzenledi.

ALKIM

Eylemde Devrimci Komünist Birlik adına yaptığı konuşmada Yusuf Alkım, Doğu Akdeniz’de tansiyonun giderek yükselmekte olduğunu, bazı ülkeler tarafından Kıbrıs’ın da bu savaşa dahil edilmesinin “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Kıbrıs’taki üslerin kullanılmasının sorgulandığı daha kapsamlı eylemler yapılması gerektiğini kaydeden Alkım, gelişmelere sessiz kalınmaması gerektiğini ve bu konudaki eylemlerini daha kitlesel bir hale dönüştürmek için çalışacaklarını ifade etti.

KAYA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına ise Selver Kaya konuşmasında, Alevi olarak savaşı hiçbir şekilde teyit etmeyen bir kültüre sahip olduklarını, savaşlara son verilmesi gerektiğini, savaşların sonlandırılması için meydanlara inilmesi gerektiğini söyledi.

KELEŞZADE

Bağımsızlık Yolu adına ise Mustafa Keleşzade, Suriye’deki savaşın insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından biri olduğunu, 1’inci Dünya Savaşı’ndan daha çok insanın hayatını kaybettiğini, Suriye’deki savaşın “taşeronlar üzerinden, gerici ve cihatçı çeteler üzerinden” yürütüldüğünü savundu.

Bir tarafta ABD, diğer tarafta ise Rusya ve yandaşlarının Suriye üzerinden “paylaşım savaşı” vermekte olduğunu söyleyen Keleşzade, Kıbrıs’ın bu savaşta yüzen bir üs konumunda olduğunu, Suriye’deki saldırıya katılan İngiliz uçaklarının Kıbrıs’taki hava üssünden kalkmış olmasının adayı savaşın bir parçası yaptığını ve savaşın eşiğine sürüklediğini öne sürdü.


Benzer Haberler

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK