FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın kuzeyinden alınan ilaç ve tarımsal ürün artık ‘yasak’ değil

Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasındaki fiyat farkı üzerine Kıbrıs’ın kuzeyinden alınan ilaç ve meyvenin güneye geçirilmesindeki yasağı kaldırdı.

Politis yasağın, Kıbrıs’ın kuzeyinden akaryakıt alımının yasak olduğuna dair Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrük Dairesi genelgesinin rahatsız olması üzerine Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın çağrısıyla geçen Temmuz ayında düzenlenen toplantıda Yeşil Hat Tüzüğü’nün “değiştirilmesi, daha doğrusu izahı” ile kaldırıldığını haber verdi.

Gazete “İlaca Yeşil Işık… Üç Kiloya Kadar Meyveye De” başlıklı haberinde Yeşil Hat Tüzüğü’nde “değişiklik/izah yapılmasının ardından” Kıbrıs cumhuriyeti Gümrük Dairesi’nin son dönemde Kıbrıs’ın kuzeyinden satın alınan “kişisel kullanım maksatlı ve bir aylık ihtiyaç oranında ilaca ve 3 kiloya kadar meyve” izin vermekte olduğunu yazdı.

Habere göre, Gümrük Dairesi Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasındaki sınır kapılarında bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrük birimlerine yazılı talimat göndererek Ağustos ayı başlarından beri “yalnızca kişisel kullanım için, bir aylık tedavi süresi için ve kişinin, kullanımından doğabilecek sonuçları konusunda sorumluluğun şahsına ait olduğuna dair belge imzalamak suretiyle” Kıbrıs2ın kuzeyinden alınan ilaçların güneye geçişine izin veriyor.

Gümrük Dairesi’nin yazılı talimatı, kamunun bilgilenmesi maksatlı birkaç haftadır Gümrük kontrol noktalarında asılı bulunuyor. Talimatta  “kişisel kullanım için olduğu kuşkulu, üzerinde işaret bulunmayan veya yanıltıcı işareti olan ilaçlar ile tarımsal ilaçların” güneye geçirilmesinin yasak olmaya devam ettiği de belirtiliyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrüğü ayrıca, Kıbrıs’ın kuzeyinden güneye 3 kiloya kadar tarımsal ürün (meyve) geçirilmesine de izin vermeye başladı, ancak “hayvan ve hayvan ürünlerinin (et, süt, süt ürünü, deri, tüy, tarımsal gübre, v.b.) güneye geçirilmesi yasağı sürüyor. Habere göre, sadece Kıbrıs Türk Ticaret Odası belgesini taşıyan balık ticaretine müsaade ediliyor.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber