FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın kuzeyi alışverişte hala cazip…

Türk Lirası’nın Euro karşısındaki değer kaybı sonucunda Kıbrıs’ın kuzeyi alış veriş açısından Kıbrıslı Rumlara oldukça cazip gelmeye başlamıştı. Kıbrıs’ın kuzeyine alışveriş yapmaya gelen Kıbrıslı Rumlar, bulunduğumuz dönem içerisinde ilk kez bu kadar çok harcama yaptı. Dövizin yavaş yavaş düşmeye başlaması ve Euro’nun Türk Lirası karşısında 7’nin altına düşmesi sonucu marketlerin halen Euro kazancı olanlara daha cazip geldiği görülmekte. “Nescafe” dışındaki neredeyse tüm ürünler Kıbrıs’ın kuzeyinde daha ucuz.

Voice of the Island 2018

Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde bazı ürünlerin fiyatları şu şekilde:

Domatesin fiyatı Kıbrıs’ın kuzeyin 7 lira ile 10 lira arası oynarken, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise 2 Euro ile 3 Euro arası. Yani ortalama 15 Türk Lirası. Bunun sonucunda domatesin kilo başına fiyatı Kıbrıs’ın kuzeyinde ortalama 5 lira daha ucuz.

Kıbrıslıların vazgeçilmez yemeklerinden olan börülcenin kilo fiyatı Kıbrıs’ın kuzeyinde 8 ile 12 lirası değişmekte. Kıbrıs’ın güneyinde 2.50 ile 3.50 Euro arasında değişen börülcenin kilo fiyatı Türk Lirası olarak ortalama 20 liraya denk geliyor. Bunun sonucunda arada ortalama 10 liralık bir fark bulunuyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde patatesin fiyatı 7 lira ile 12 lira arasında değişiklik göstermekte. Kıbrıs’ın güneyinde ise yaklaşık 1.50 Euro. Bu da ortalama 10 Türk Lirasına denk geliyor. Patatesin fiyatı Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde neredeyse aynıya denk geliyor.

Uzun süre tartışma konusu olan 340 gram tavuk bolibifin fiyatı güneyde 2.72 Euro yani bugünkü kurla yaklaşık 17 Türk Lirası aynı ürün Kıbrıs’ın kuzeyinde 13 Türk Lirası.

Nescafe Gold 200 gram Kıbrıs’ın güneyinde 8.72 Euro yani bugünkü kurla 57 Lira, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise aynı ürün 73 Türk Lirası. Kıbrıs’ın güneyinde günümüz kuru ile daha ucuz olan ender ürünlerden. Nescafe klasik 100 Gram Kıbrıs’ın güneyinde 3.78 Euro günümüz kuruyla 25 Lira, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise aynı nescafe 26 Türk Lirası.


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber